Home Hockey Mannen HGC sluit af met doelpuntenfestijn tegen Kampong

HGC sluit af met doelpuntenfestijn tegen Kampong

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Frank van Leeuwen

HGC heeft het seizoen afgesloten met een spectaculaire wedstrijd, maar wel weer met een nederlaag. Hoewel het geen schande is van Kampong te verliezen, waren de Gazellen, door vooral een sterke tweede helft, dichtbij een punt. Het is jammer dat de mannen in de slotwedstrijd net geen resultaat wisten te halen; 4-5.

Voor de gasten uit Utrecht stond de koppositie in de Hoofdklasse op het spel. HGC was vooraf al zeker van de zevende plaats en kon op de Roggewoning dus vrijuit hockeyen. Een passend afscheid met een overwinning voor onder meer vertrekkend coach Jan Jorn van ’t Land en topscorer Tristan Algera kwam er echter niet.

Het duel werd al snel geopend door een Utrechtse treffer van Philip Meulenbroek, maar de thuisploeg kwam al in de achtste minuut langszij door Stephan van Eps. In het tweede kwart werd HGC echter overdonderd en dat leverde Kampong maar liefst drie doelpunten op (Ties Ceulemans, Bjorn Kellerman en Lars Balk) en een riante 1-4 voorsprong bij rust.

Vijf minuten na de hervatting bracht Steijn van Heijningen de Gazellen weer terug tot 2-4, maar  de Haagse hoop werd snel de grond in geboord door Robbert Kemperman die 2-5 achter keeper Sam van der Ven werkte. In het laatste kwart kwam de spanning toch nog terug in de wedstrijd. Na een uur spelen zette Olivier van Tongeren HGC op 3-5, waarna vijf minuten voor tijd Tristan Algera uit een strafcorner de aansluitingstreffer op het bord zette. De tijd was echter te kort voor de blauwen om de gelijkmaker te realiseren, waardoor HGC het seizoen afsloot met een eervolle 4-5.