Home Hockey Mannen HGC helpt stadgenoot hdm met zege op concurrent

HGC helpt stadgenoot hdm met zege op concurrent

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Marcel van der Looij

Voor HGC zelf had de 0-1 zege bij Almere weinig waarde. Voor stadgenoot hdm was het verlies van de degradatieconcurrent juist enorm belangrijk omdat de achterstand van de hekkensluiter van de Hoofdklasse op de nummer voorlaatst daardoor drie punten blijft. Hdm verloor zelf met 5-3 bij Den Bosch, maar heeft nog kans om zich via de play-outs te handhaven.

Rode lantaarndrager hoopte op een klein stuntje in Den Bosch, maar dat zat er door een matige eerste helft niet in. De Hagenaars werden te laat wakker en kwamen na een 3-0 nog wel terug tot 5-3 maar dat was niet genoeg voor punten in de strijd tegen degradatie.

Dartée
Den Bosch stonden halverwege al met 2-0 voor door treffers Nicolas Della Torre en Pepijn Reijenga. Toen Bram van Groesen er kort na rust ook 3-0 van maakte, leek de wedstrijd beslist. Het was daarom knap dat de Hagenaars er weer een wedstrijd van wisten te maken. Kieran Dartée pushte tweemaal raak uit een strafcorner al scoorde Stijn Duve tussendoor ook een keer voor de Brabanders; 4-2. In de slotfase wisten beide ploegen nogmaals het doel te vinden (voor hdm was Niels Blaak trefzeker) waardoor 5-3 de eindstand was.

HGC
Hdm kon alleen maar hopen dat HGC tegen Almere zijn sportieve plicht deed en ze werden niet teleurgesteld. De Gazellen hadden hun handen vol aan de thuisploeg en hadden geluk dat Stijn Jolie een strafbal voor Almere miste en dat keeper Sam van der Ven een sterke wedstrijd speelde. Toch was de 0-1 zege van de mannen van Jan Jorn van ’t Land verdiend. De vroege treffer van Jorrit Croon was uiteindelijk de enige van de wedstrijd welke goud waard was voor HGC, maar vooral voor hdm.