Home Hockey Mannen HGC geflatteerd hard onderuit in topper

HGC geflatteerd hard onderuit in topper

De 4-0 uitslag bij de wedstrijd tussen de hockeymannen van Amsterdam en HGC doet vermoeden dat het een eenzijdige wedstrijd was. Niets is minder waar. Lang ging de topper in de Hoofdklasse gelijk op, maar de thuisploeg ging met name in de tweede helft beter met de kansen om.

De Gazellen gingen in het Wagener Stadion uitstekend van start, maar slaagden er niet in op voorsprong te komen. Tristan Algera was er dichtbij maar zag zijn strafcorner gestopt worden door goalie Jan de Wijkerslooth. Ook Amsterdam kwam bijna op voorsprong uit een corner, ware het niet dat HGC doelman Sam van der Ven de sleeppush van Justin Reid-Ross wist te stoppen. Toch sloot de thuisploeg het eerste kwart met een voorsprong af. Reid-Ross kon na tien minuten spelen wel juichen toen zijn tweede corner snoeihard en loepzuiver in het doel verdween.

Genadeklap
In het tweede kwart had HGC pech toen Algera zijn tweede strafcorner tegen de paal zag belanden. De mannen van Jan Jorn van ’t Land lieten het hoofd niet hangen en gingen onverschrokken op zoek naar de gelijkmaker. Maar het waren de hoofdstedelingen die kort na rust op 2-0 kwamen toen Casper Horn de een strafcorner rebound benutte. Daarna was er een fase waarin HGC het initiatief aan Amsterdam moest laten. Mirco Pruyser scoorde daarin de 3-0. Dat bleek de genadeklap, want in het laatste kwart was het verzet bij de Haags Wassenaarse mannen gebroken. Reid-Ross gooide nog wat extra zout in de HGC wonden door ook nog 4-0 aan te tekenen.