Home Hockey Mannen HGC veel effectiever dan hdm

HGC veel effectiever dan hdm

De derby tussen de mannen van HGC en hdm is weer terug in de Rabo Hoofdklasse. Het leverde in de openingsronde van de competitie een ruime 4-1 voor de thuisspelende gazellen.

Beide hoofdklasseteams kwamen al een keer tegenover elkaar te staan tijdens de ABN Amro Cup. Dit zorgde voor een klinkende overwinning voor HGC. Zondag waren de ogen opnieuw gericht op deze mooie strijd tussen de buren. Kan coach Ronald Hugers het Haagse team in deze eerste wedstrijd van de competitie al meteen voor een verrassing laten zorgen? Of vind het net gepromoveerde hdm nog geen aansluiting bij de topteams op dit hoofdklasseniveau.

Vechtlust
Vechtlust was er in ieder geval vanaf het eerste moment aanwezig. Alleen met veel druk zal het voor de gasten een te winnen wedstrijd kunnen worden. Al na een paar minuten is het hdm‘er Rick van den IJssel die in dit stevige spel wordt geraakt en het veld moet verlaten. Er werd nog even naar zijn tand gezocht maar al snel gaat het spel verder.

Ervaring
Er zijn veel mooie individuele acties van de gasten waarbij balverlies voor HGC ontstaat. Maar de spelers van het thuisteam weten daar maar al te goed mee om te gaan. De ervaring straalt er van af, één van de mooie aanvallende opzetjes van HGC resulteert in een doelpunt door (Jong Oranje speler) Steijn van Heijningen. Daar bleef het niet bij, want ook Floris van der Linden weet de keeper van hdm met een mooie tip-in te verrassen. Het is een prachtige krachtmeting om naar te kijken. Het vechtende hdm tegen het ervaren HGC.

Risico’s
Uit een strafcorner loopt het puntental voor de gazellen op tot drie, Ruben Versteeg van hdm weet daarna ook uit een strafcorner te scoren. De gasten nemen daarna meer risico’s en dat leidt bijna tot een treffer, de thuisploeg pakt het echter over en met een werkelijk niet bij te houden counter weet Dick Möhlmann de strijd met 4-1 af te maken.

Een verdiende winst voor de mannen uit Wassenaar en teleurstelling bij de Haagse buren over de uitslag, maar niet over het spel.

Meer foto’s vindt u op:

http://www.hockeyshoot.nl/veldhockey/2017-09-10-hgc-h1-hdm-h1-4-1/