Home Hockey Mannen Heren Klein Zwitserland KAMPIOEN !!!

Heren Klein Zwitserland KAMPIOEN !!!

Redacteur: Koene Schapers, Fotograaf: Patrick Dolkens

De hockeyers van Klein Zwitserland zijn zondag kampioen van de Overgangsklasse B geworden. De laatste reguliere competitiewedstrijd tegen directe concurrent Qui Vive werd met 2-2 gelijkgespeeld, waardoor de Steenbokken onbereikbaar werden voor de concurrentie. KZ gaat nu met Hurley gaat uitmaken wie promoveert naar de Hoofdklasse.

Het duel aan de Klatteweg was een echte kampioenswedstrijd. Een gelijkspel of winst was voor KZ voldoende voor de titel terwijl Qui Vive moest winnen om de play-offs te bereiken. Het werd een bijzondere middag voor de Hagenaars die vorig jaar nog acteerde in de Eerste Klasse en vanuit daar een ongekende opmars heeft ingezet.

Corner
Qui Vive leek de belangen van deze wedstrijd beter te begrijpen en startte veel sterker. Ondanks de zware druk bezweek KZ niet. Zoals vaker dit seizoen bleken de Haagse verdedigende kwaliteiten groot. Juist in de fase dat KZ beter in de wedstrijd kwam, kreeg Qui Vive een gemakkelijk gegeven strafcorner, die er tot overmaat van ramp ook in ging; 0-1. Twee volgende strafcorners van de gasten werden beide gekeerd door KZ lijnstoppers Govert Soeters als Enzo Torossi. Nog voor rust kregen de Steenbokken dé kans om de stand weer in evenwicht te brengen. Uit het niets kwam Wisse Schapers oog in oog met de Uithoornse goalie maar hij schoot de bal snoeihard hoog naast.

Gelijkmaker
Na rust kwam KZ beter voor de dag, waarbij leek of coach Carlos Castaño zijn manschappen toen pas duidelijk had gemaakt dat dit een kampioenswedstrijd betrof. De thuisploeg duwde de gasten terug en uiteindelijk kwam er veel ruimte op de rechterflank vrij. Via Pieter-Dirck Swart belandde de bal bij Martijn van Grimbergen die een mooie actie in huis had. Hij probeerde de keeper in de korte hoek te verschalken, maar zijn inzet belandde op het hoofd van de keeper, die de bal daarna even kwijt was. Van Grimbergen was er vervolgens als de kippen bij om de gelijkmaker in te tikken; 1-1.

Torossi
Qui Vive had het in deze fase van de wedstrijd zwaar en het geslepen KZ wist dat het door moest drukken. Ondanks dat een gelijkspel voldoende was, gingen de Hagenaars op zoek naar de winnende treffer. Koen Bijen, terug na lang blessureleed, wist een strafcorner te versieren. Nadat de eerste Haagse corner in de eerste helft nog gekraakt werd door de eerste uitloper, ging de tweede corner van Enzo Torossi er wel snoeihard via de lijnstop in.

Verlossend eindsignaal
Met nog enkele minuten te spelen geloofden de 1000 Haagse supporters in het kampioenschap. Qui Vive vocht nog voor een wonder, maar had daarvoor twee goals nodig. Toch slaagden de gasten erin een strafcorner te verkrijgen met nog een minuut te spelen. Deze werd direct gevolgd door een nieuwe corner, wat voor KZ tijdwinst betekende. Uiteindelijk ging deze keer de bal er wel in, via een vreemde carambole. Ondanks nog 20 seconden speeltijd was er toch weer spanning op de Klatteweg. De bal werd nog één keer weg gescoopt en toen kwam het verlossende fluitsignaal: Klein Zwitserland was kampioen van de Overgangsklasse B , nadat zij vorig jaar promoveerden uit de Eerste Klasse.

Hurley
In de play-offs kan ook nog promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen worden in een tweeluik met Hurley, de kampioen van de Overgangsklasse A. Volgende week speelt KZ daarin eerst thuis en de return staat de zaterdag erop gepland in het Amsterdamse Bos. De eventuele derde en beslissende wedstrijd zal ook op Hurley gespeeld worden, omdat zij meer punten hebben behaald in hun poule.