Home Handbal Vrouwen Hercules vrouwen winnen in Panningen

Hercules vrouwen winnen in Panningen

Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: Frank van Leeuwen (archief)

De Hercules handbalsters hebben in Panningen met 15-18 gewonnen van Bevo. De Haagsen hebben door deze winst de aansluiting gekregen met de onderste plaatsen in de middenmoot.

De Hercules handbalsters moesten, net als de heren, in Limburg spelen. Nadat de heren in Sittard waren afgezet begon de reis naar Panningen. Bevo begon sterk en scoorde direct in de eerste aanval. Na wakker geschud te zijn, ging het ook bij Hercules beter lopen. Eline Lelieveld maakte na een aantal weken afwezigheid vanwege een gebroken neus weer haar eerste minuten. De aanvallen liep goed, alleen de kansen werden niet afgemaakt. Een gebrek aan concentratie zorgde voor een 9-7 achterstand met rust.

Straftijd
In de tweede helft kreeg de thuisploeg Bevo twee minuten straftijd. Het speelde in de aanval zonder keeper en een extra veldspeler. Hercules ging scherper verdedigen, Micha Verlaan ging beter keepen en Bevo ging slordiger spelen. Hierdoor hadden de Limburgse vrouwen vaker balverlies waardoor er vrij gemakkelijk in het lege doel gegooid kon worden. Dit lukte drie keer achter elkaar. Twee keer door Micha Verlaan en een maal door Rianne Meeuwisse. De voorsprong werd hierdoor uitgebreid. De twee punten gingen mee terug in de bus naar Den Haag: eindstand: 15-18.

De doelpuntenmakers zijn:
Tessa Wielinga 4, Rianne Meeuwisse 4, Jennifer de Vreede 4, Anna Hoogmoed 2, Micha Verlaan 2, Lisa Boers 1, Milou van der Ree 1.