Home Handbal Mannen Hercules vrouwen verslaan hekkensluiter

Hercules vrouwen verslaan hekkensluiter

Redacteur: Ronald Mooiman/PR, Fotograaf: Ilja Vlietstra (archief)

In Eindhoven hebben de handbalsters van Hercules met 21-26 gewonnen bij hekkensluiter PSV. De Haagse handbalsters staan in de eerste divisie momenteel dertiende en houden alleen de tegenstander van zondag onder zich op de ranglijst.

Het was een duel in de Lichtstad tussen twee ploegen die gebrand waren om te winnen. Beide hadden de punten hard nodig en snakten weer even naar een overwinning. Erik Rodenburg kon bij de Haagsen deze week niet coachen, maar Kees Kooij was bereid om naar Eindhoven te rijden en Hercules daar te coachen.

Tactiek
PSV begon goed en speelde veel wisseltjes. De Haagse handbalsters begonnen dekkend niet al te scherp en PSV kon makkelijk scoren. Op een gegeven moment wijzigde Hercules de tactiek in de aanval (4-2) waardoor de twee cirkellopers meer ruimte kregen. Hercules ging met een 10-11 voorsprong de rust in.

Berest
Na de helftwissel bouwde Hercules de voorsprong verder uit. De laatste vijf minuten ging PSV met 7 speelsters spelen zonder keepster. Hercules ging nog scherper verdedigen en onderschepte verschillende Eindhovense aanvallen. Hierdoor kon Paula Berest twee keer vanaf eigen helft scoren in een leeg doel. Eindelijk weer de volle buit in de tas mee terug naar Den Haag.

De doelpuntenmakers zijn: Paula Berest 6, Marjet de Jager 4, Rianne Meeuwisse 4, Milou van der Ree 4, Tessa Wielinga 3, Tamara de Jong 2, Miranda Hensbroek 2, Lisa Boers 1.