Home Handbal Mannen Hercules neemt afscheid van de laatste plaatsen

Hercules neemt afscheid van de laatste plaatsen

Redacteur: Alex 't Lam Fotograaf: Patrick Dolkens

De handballers van Hercules hebben zaterdagavond met 24-18 gewonnen van Havas. De Hagenaars staan inmiddels op een twaalfde plaats in de eerste divisie en weten EHC en US onder zich in de rangschikking.

Na de overwinning van vorige week wilde de Hagenaars ook weer eens een thuiswedstrijd winnen. Havas was de tegenstander en deze ploeg had al een periodetitel op zak. Hercules begon aanvallend slecht aan de wedstrijd. Er werd van beide kanten heel weinig gescoord, maar de Haagse dekking stond de gehele wedstrijd goed.

Slimmer
Na die niet zo beste eerste helft was het plan om het na rust was slimmer aan te pakken en de kansen beter af te ronden. Dat lukte. De Hagenaars liepen in de tweede helft steeds meer uit en met nog 10 minuten te spelen, was er een marge van zes doelpunten. Dit werd de rest van de wedstrijd vastgehouden. Hercules speelde goed en wilde de voorsprong niet meer uit handen geven. Het versterkte Hercules hield de broodnodige punten in eigen huis.

Doelpuntenmakers: Nick Masmeijer 5, Boy Koreneef 4, Yannick Boers 3, Ziggy Eijsenring 3, Tim Frenk 3, Bart Batenburg 2, Jorik Lommen 2, Lars Vogelaar 1 en Robin Vendeloo 1.