Home Handbal Mannen Hercules deelt punten met Amsterdammers

Hercules deelt punten met Amsterdammers

Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: Stef Hoogendijk

De Hercules handballers hebben in de eigen hal met 30-30 gelijkgespeeld tegen het Amsterdamse US. De Hagenaars speelden een teleurstellend duel maar hielden toch nog een punt over aan het duel door een last second score van Mitchel Timmermans.

De handballers van US uit Amsterdam waren gedreven naar Den Haag gekomen en waren niet van plan twee punten achter te laten in Den Haag. Sterker nog, het leek er zelfs op dat ze de twee punten mee naar Amsterdam gingen nemen.

Gatenkaas
Verdedigend was Hercules zwak. “Het was een gatenkaas”. Wederom door goed keeperswerk van Jens Dijkstra en Ole van Grieken bleef de schade toch beperkt. In de aanval was het al niet heel veel beter. Er werden een aantal open kansen gemist waardoor de thuisploeg de gehele wedstrijd achterliep. Weer veel pechmomenten, waarbij goed uitgespeelde kansen op de paal of op lat eindigden.

Geluk
Gelukkig was er, op het moment dat Hercules het ’t hardst nodig hadden, toch dat momentje van geluk. De coach van US had de time-out kaart neergelegd, waardoor een (hoogstwaarschijnlijk beslissend) doelpunt werd afgekeurd. Hercules kwam weer in balbezit, speelde rond tot Mitchel Timmermans 1 seconde voor tijd de bal in het net smeet. De wedstrijd eindigde in een 30-30 gelijkspel. “Een punt voor een draak van een wedstrijd. Wel een complimentje voor Ziggy Eijsenring, die in de tweede helft de ploeg op sleeptouw nam.”