Home Handbal Mannen Hellas verslaat koploper in slotseconden

Hellas verslaat koploper in slotseconden

Redactie: PR, Fotograaf: Jet van Bergen en Henegouwen

Door een treffer van Troy Oranje in de slotseconden versloegen de handbalmannen van Hellas zaterdag koploper DFS Arnhem in het hol van de leeuw. De Hagenaars stijgen door de 29-30 winst naar de vijfde plaats in de Eredivisie.

Met de goede overwinning van vorige week op ARBO Rotterdam vers in het geheugen, reisden de heren van Hellas zaterdag vol vertrouwen af naar Arnhem voor de wedstrijd tegen de koploper. Makkelijk zou het niet gaan worden, want DFS Arnhem had tot nu toe al hun wedstrijden gewonnen.

Voorsprong
De thuisploeg begon sterk en al snel stond Hellas met 3-0 achter. Hellas kwam terug tot 3-2, maar DFS kon weer uitlopen naar 6-3. Halverwege de eerste helft ging Hellas beter spelen en kwam het voor de eerste maal naast DFS. Dat gaf de Hagenaars vertrouwen en bij rust stond er zelfs een voorsprong van vier punten voor de Haagse ploeg op het scorebord.

20171007-DSFArnhem-Hellas-jvbh-05

Oranje
Na rust werd het spannend. Ondanks een overtalsituatie voor Hellas kwam DFS terug en stond plots weer op gelijke hoogte. De hele tweede helft ging het vervolgens gelijk op. Met nog 12 seconden te spelen en een stand van 29-29 op het scorebord, vroegen de Arnhemmers een time out aan. Op dat moment was er al tijdspel voor de thuisploeg gegeven. Er restten nog slechts 4 overspeelmomenten voor DFS. De tweede bal werd door Thierry van Zundert onderschept en via snel spel kwam de bal via Wessel Coster en Loek van Bergen en Henegouwen bij Troy Oranje die wist te scoren: 29-30 winst voor de mannen uit Den Haag.

Teamprestatie
De ontlading en blijdschap bij de spelers en begeleiding was groot. Een echte teamprestatie en een welverdiende overwinning. De blik van Hellas blijft naar boven gericht en deze prestatie was een goede stap in de richting van de top van de Eredivisie.

Doelpunten Hellas
Ubbo Starrenburg (6), Loek van Bergen en Henegouwen, Troy Oranje, Wessel Coster (allen 5), Pim van Starrenburg (4), Donny Vink, Robin Nagtegaal (2), Thierry van Zundert (1).