Home Handbal Mannen Hellas verliest zware uitwedstrijd bij Houten

Hellas verliest zware uitwedstrijd bij Houten

In de goed gevulde sporthal in Houten verloren de heren van Hellas hun eerste competitiewedstrijd tegen Handbal Houten. De titelkandidaat uit de eredivisie won met klein verschil; 25-22. In de spannende slotfase zat het publiek op het puntje van hun stoel, omdat Hellas wel erg dichtbij kwam na eerder op grote achterstand te hebben gestaan.

Uitgeteld en teleurgesteld zaten de heren van Hellas na afloop in de kleedkamer. Teleurgesteld, omdat ze de wedstrijd verloren hadden en ook omdat ze aanvoelden dat er tegen deze tegenstander meer in had gezeten. Verloren van de tegenstander, maar wel een overwinning op zichzelf, omdat ze door goed handbal en een enorme werklust bijna het onmogelijke hadden waargemaakt.

Grillig
Het grillige wedstrijdverloop was kenmerkend voor deze wedstrijd. In het eerste kwartier hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en bleef Hellas gelijke tred houden met de thuisploeg. Na een kwartier stond het met 8-8 nog keurig gelijk. Bij rust was het verschil echter opgelopen naar de 14-9 ruststand in het voordeel van Houten. De Hellenen hadden het vizier niet op scherp staan. Vlak na rust liep het verschil zelfs op tot 8 doelpunten. Met nog een kwartier op de klok gooide Hellas alle schroom van zich af en verdween de enorme voorsprong van de tegenstander als sneeuw voor de zon. Met nog 4 minuten te spelen kon alles nog gebeuren, maar helaas viel het kwartje voor Hellas de verkeerde kant op, zodat uiteindelijk Houten opgelucht kon ademhalen. De einduitslag was uiteindelijk 25 -22.

Bij Hellas was vooral het collectief dat uitblonk in een wedstrijd die veel belooft voor de thuiswedstrijd tegen Tachos, zaterdag 17 september om 20.00 uur in de Hellashal.

Doelpunten Hellas
Pepijn Michielsen (5), Ubbo Starrenburg, Wessel Coster, Ricardo Holman (allen 3), Pim van Starrenburg, Robin Nagtegaal, Donny Vink, Thierry van Zundert (allen 2).