Home Handbal Mannen Hellas boekt knappe overwinning in Limburg

Hellas boekt knappe overwinning in Limburg

Redacteur: PR, Fotograaf: Jet van Bergen en Henegouwen

De heren van Hellas hebben zondagmiddag in Heerlen een moeizame maar verdiende overwinning behaald op het talententeam van OCI/Lions. In Geleen werd het, na een knappe tweede helft waarin het een 16-11 achterstand goedmaakte, 26-28 voor de Hagenaars.

Mogelijk dat de lange busreis de heren wat van de wijs had gebracht, want in de beginfase van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Hellas niet goed bij de les was. Er werden onnodig veel kansen gemist, waaronder zelfs vier strafworpen. Omdat de mannen van Lions 2 wel hun doelpunten maakten, liep Hellas de eerste helft achter de feiten aan. De zeer offensieve 3 -3 verdediging van Lions bracht de aanval van Hellas in verwarring. Hellas had moeite om door de dekking heen te komen. Ruststand: 16 – 11 voor de Limburgers.

Tactisch steekspel
Na rust begon echter het tactisch steekspel tussen de twee coaches. Hans van Dijk haalde bij iedere Hellasaanval de keeper uit het doel, zodat er continue een overtal ontstond voor de Haagse mannen die bij de offensieve Limburgse dekking een vrije Hellas aanvaller opleverde. Hoewel Lions twee keer scoorde in het lege Hellasdoel, kreeg Hellas met deze speelwijze wel grip op de wedstrijd. Tien minuten voor tijd kwamen de Hellasheren weer op gelijke hoogte. Het was er op en erover. Met een allerlaatste eindsprint van Lions leken de Limburgers nog langszij te kunnen komen, maar een in de tweede helft zeer goed verdedigend en gedisciplineerd Hellas gaf de voorsprong niet meer uit handen. De 26 – 28 einduitslag was meer dan verdiend en met dit resultaat staat Hellas samen met Houten nu bovenaan in de eredivisie.

Een tegenvaller in deze wedstrijd was wel het reeds vroeg in de wedstrijd uitvallen van de pechvogel van dit jaar Pepijn Michielsen, met een mogelijk erg vervelende knieblessure.

Doelpunten Hellas
Donny Vink (8), Troy Oranje (4), Robin Nachtegaal, Pim van Starrenburg, Loek van Bergen en Henegouwen, Wessel Coster (allen 3), Thierry van Zundert (2), Ubbo Starrenburg, Ricardo Holman (beiden 1).