Home Hockey Mannen Hdm stunt tegen Rotterdam en pakt strohalm

Hdm stunt tegen Rotterdam en pakt strohalm

Redacteur: Frank van der Leer, Fotograaf: Frank van der Leer

Om directe degradatie te voorkomen moesten de hockeymannen van hdm zondag in het thuisduel tegen het ervaren Rotterdam minimaal één punt pakken. In een knotsgekke wedstrijd die alle kanten op kon gaan slaagden de Hagenaars in die opzet door 4-4 gelijk te spelen. Bij winst volgende week in de uitwedstrijd bij directe concurrent Almere kan hdm zich eventueel nog handhaven in de play-downs.

Rotterdam startte overdonderend op het Haagse veld zette hdm onmiddellijk onder druk. Na enkele minuten kwam er toch tegengas van de thuisploeg die met creatief en energiek hockey de niet goed draaiende Rotterdammers probeerde te verrassen. Het meeste gevaar kwam toch van de gasten die regelmatig de cirkel van hdm binnendrongen, maar niet wisten te scoren. Rotterdam had uiteindelijk een strafcorner van Seve van Ass nodig om keeper Jaap van Montvoort te passeren: 0-1.

De Gier
De gastheren gingen niet bij de pakken neerzitte en rechtten de rug. Dat werd beloond want na twintig minuten spelen maakte Lennart Kallenberg uit een prachtige voorzet van Martijn Dolman de gelijkmaker. Het publiek op Sportpark Groenendaal ging los toen Cédric de Gier een paar minuten later zes Rotterdammers wist te passeren en tijdens zijn val keeper Berend van Eldonk het nakijken gaf; 2-1.

Verhit
Na de rust ging het kat en muis spel lekker door en het was niet allen de zon die voor verhitte situaties zorgde. In de 42e minuut was het Simon Egerton die met een tip in weer de stand in evenwicht bracht. Rotterdam leek het antwoord gevonden te hebben want na een paar minuten werd er opnieuw gescoord, ditmaal door nummer 19 Milan van Baal.

Specialiteit
Maar nog steeds was hdm niet verslagen en haalde alles uit de kast om directe degradatie af te wenden. Strafcorner kanon Kieran Dartée was daarbij van grote waarde want in de vijftigste en zestigste minuut wist de specialist een strafcorner te verzilveren waardoor het blauw-witte team zelfs 4-3 voor kwam. De spelers uit Rotterdam trokken alles uit de kast om niet met lege handen tegen de hekkensluiter naar huis te gaan. Jeroen Hertzberger behoedde de gasten voor een blamage door twee minuten voor tijd uit een strafbal de eindstand op 4-4 te brengen.

Almere
Een gelijkspel en slechts één punt voor beide team. Deze is voor hdm echter van grote waarde. Het team van coach Ronald Hugers moet volgende week wel in en van Almere winnen. Zo niet dan degradeert hdm alsnog. Slaagt de ploeg er wel in dan zal er een play-down competitie volgende met een team uit de Overgangsklasse.

 

2018-04-22 hdm H1 – Rotterdam H1 [4-4]