Home Cricket HCC wint eerste derby bij HBS, blamage voor Quick

HCC wint eerste derby bij HBS, blamage voor Quick

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Daan Rhijnsburger

De Haagse teams in de cricket Topklasse hebben het niet makkelijk. Na drie speelronden hebben Quick Haag, HCC en HBS alle drie één wedstrijd gewonnen. Dit weekeinde slaagde de Haagsche Cricket Club er als enige Haagse ploeg in te winnen, maar dat deed het wel in de derby bij HBS. Quick blameerde zich tegen VOC dat slechts negen overs nodig had om het schamele aantal runs van de Hagenaars te overtreffen.

Quick Haag kende zaterdag in Rotterdam een dramatische derde competitiewedstrijd. De Haantjes begonnen aan bat, maar niemand van Quick was in staat het de bowlers van de thuisploeg lastig te maken. Alleen Geert Mol slaagde erin de dubbele cijfers te komen (16) en in de 29e over kwam aan de korte Haagse martelgang al een einde. Quick had daarin slechts 63 runs weten te maken. Met dat aantal had VOC dan ook geen enkele moeite en op de 50e gebowlde bal viel in de negende over al de beslissende 64e run.

Derby
Meer spanning was er zondag bij de derby tussen HBS en HCC al was daar ook al snel duidelijk wie de eerste van zes burenruzies van de Topklasse zou gaan winnen. HBS begon op Sportpark Craeyenhout aan bat en deed dat helemaal niet onaardig. Wesley Barresi was als openingsbatsman goed voor 40 runs en ook de nummers twee tot en met vijf op de lijst, Tobias Visee (16), Navjit Singh (12)en Joran Morgan (10) en Sharn Gomes (22) deden een duit in het zakje. Maar daarna was het ook gedaan met de slagploeg van de Kraaien. Grote man aan HCC kant was bowler Ali Ahmad die maar liefst acht wickets voor zijn rekening nam voor het verlies van 36 runs. In totaal kwam HBS tot 112.

Street
Dat bleek echter lang niet genoeg voor de winst. HCC had minder dan de helft van de 50 beschikbare overs nodig om het aantal van de concurrent te overtreffen. Bryce Street nam daar als startend batsman al 53 van voor zijn rekening. Ook derde man Tonny Staal had met 33 runs een groot aandeel in de 113 runs en de uiteindelijke zege van de Haagsche Cricket Club. Met de winst van ‘de Koninklijken’ is ook HCC van de nul af en staan de drie Haagse teams nu alle drie op één zege uit drie wedstrijden.