Home Cricket HCC wint derby, ook HBS pakt tweede zege

HCC wint derby, ook HBS pakt tweede zege

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Daan Rhijnsburger

De vierde ronde van de cricket Topklasse leverde twee van de drie Haagse teams een overwinning op. Dat was het maximale want HCC en Quick stonden tegenover elkaar in een derby. Deze werd op de Diepput door de thuisploeg gewonnen. HBS versloeg op eigen veld Punjab door vooral zeer sterk batten.

Het Pinksterweekend is traditioneel een druk weekeinde voor de cricketers in de hoogste klasse. Zaterdag moesten de ploegen aan de bak in speelronde vier, op maandag volgt nog een competitiewedstrijd.

HBS
HBS kende zaterdag op Sportpark Craeyenhout een uitstekende start aan bat tegen Punjab. Het openingspaar Tobias Visee en Wesley Barresi wist gezamenlijk 131 runs te maken voordat Visee werd uitgevangen (89). Datzelfde overkwam Barresi (45) zeven overs later. Ook Jaron Morgan (69) en Sharn Gomes (72) dreven de bowlers van de gasten tot wanhoop, maar gingen in de slotfase toch uit. HBS eindigde de eerste inning met het geweldige totaal van 304 voor 4.

All out
Ook Punjab begon zeer voortvarend aan hun slagbeurt en na vijf overs had de ploeg al 45 runs gemaakt. Kort daarna viel het eerste wicket van de Rotterdammers en snel volgden er meer. In de 23e over ving Morgan Punjabs batsman Myburg uit op bowlen van Navjit Singh; 120 voor 5. De runs kwamen daarna niet makkelijk meer voor Punjab en steeds duidelijker werd dat HBS de wedstrijd zou gaan winnen. Singh pakte vervolgens nog eens drie wickets waardoor de gasten uiteindelijk niet verder kwamen dan 242 all out.

Derby
HCC en Quick Haag maakte er op De Diepput een spannende en mooie derby van. De Haantjes gingen als eerste batten en hadden daarin in Jay Bista de grote uitblinker. De nummer drie op de battinglijst hield het tot de 40e overs vol en maakte 90 runs. Ook Lesley Stokkers (32) en de 28 van Sean Davey waren vermeldenswaardig. In verdedigend op zicht was Bryce Street namens de Haagsche Cricket Club de grote man. Hij pakte maar liefst zes wickets. Mede daardoor kwam Quick ‘slechts’ uit op een totaal van 201 runs all out.

HCC
Aan bat ging het Street van HCC een stuk minder af want in de derde over moest hij met 6 runs naar de kant. Daarna pakte de jubilerende thuisploeg het batten uitstekend op en Ali Ahmad (31) en met name Tonny Staal lieten de Quick bowlers flink zweten. Het was Staal die de doorslag gaf in de tweede inning, want hij was persoonlijk goed voor 98 runs (not out). Jammer genoeg voor hem duurde de wedstrijd niet iets langer zodat hij ook een century had kunnen maken. Door drie ´zessen´van Staal  in de slotfase zegevierde HCC met 204 runs voor 7 wickets.