Home Voetbal HBS recht de rug en boekt belangrijke zege

HBS recht de rug en boekt belangrijke zege

Redacteur: Hans Kulk, Fotograaf: Daan Rhijnsburger

De voetballers van HBS lijken hun lesje na vorige week te hebben geleerd. De neuzen staan, zoals door doelman Paul van der Helm al werd gehoopt, dezelfde kant op.  Zondagmiddag werd op sportpark Craeyenhout OFC met 3-1 verslagen.

De kleedkamersessie van HBS bij OJC Rosmalen, vorige week, lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. Op het ‘eigen’ Craeyenhout werd OFC uit Oostzaan met 3-1 terug naar huis gestuurd. Santy Hulst (1-0), Jim Roberti (2-0) en Ruben Schaken (3-1) scoorden voor de thuisclub. Veel hielp het vooralsnog niet omdat directe concurrent Quick’20 ook won (4-1 tegen ADO’20, red.). Maar de ‘Kraaien’ hebben het geloof in een goede afloop van het seizoen weer teruggevonden. Eén plekje klimmen is genoeg om de nacompetitie alsnog te ontlopen. Twee duels hebben de mannen van trainer Marcel Koning hier nog voor.

JVC Cuijk
Komend weekend gaan de zwarthemden op bezoek bij JVC Cuijk terwijl Quick’20 in Den Haag ‘langsgaat’ gaat bij buurman Quick. Wellicht dat Paul van der Zwaan aan Marcel Koning kan beloven dat hij de drie punten op Nieuw Hanenburg houdt. Het zou HBS goed uitkomen als er tenminste zelf ook gewonnen wordt. En dat is bij de derde divisionist nog maar de vraag. De ploeg van Marcel Koning speelt hiervoor gewoonweg te wisselvallig.

Apotheose
Op de slotdag van de competitie, op zondag 26 mei, volgt thuis de apotheose tegen streekgenoot Westlandia die, hoe jammer ook voor HBS, ook nog belangen heeft. Het worden hoe dan ook knotsgekke slotweken in de derde divisie.