Home Voetbal HBS ook komend seizoen derde divisionist

HBS ook komend seizoen derde divisionist

Redacteur: Hans Kulk, Archieffoto: Daan Rhijnsburger

HBS heeft zich zondagmiddag definitief in veiligheid gespeeld in de Derde Divisie. Op sportpark Craeyenhout wonnen de mannen van Marcel Koning van het ‘uitgespeelde’ Westlandia: 4-2.

Eindelijk kan Marcel Koning rustig slapen. ‘Missie Handhaving’ is geslaagd. Er kon zondagmiddag vrijuit worden gefeest op sportpark Craeyenhout. Door een 4-2 overwinning op Westlandia verzekerden de ‘Kraaien’ zich namelijk van weer een jaar Derde Divisie. De ultieme beloning voor een lang en slopend seizoen.

Tot het gaatje
Terugblikken laten wij in dit geval maar achterwege. Men wist aan het begin van het seizoen al dat het een pittig jaar zou gaan worden. Tot en met de laatste speeldag moesten de mannen van Koning tot het gaatje gaan. Achteroverleunen was geen optie. ‘Alle neuzen moeten dezelfde kant op’ sprak doelman Paul van der Helm na het verloren duel tegen OJC Rosmalen. Men vertelde elkaar na dat duel de waarheid.

Publiekswissel
Het was het begin van een mooi competitieslot. Vorige week werd JVC Cuijk in eigen huis met 0-2 bedwongen gevolgd door een 4-2 overwinning op regiogenoot Westlandia. Santy Hulst, Boris van den Berg, Berend Kaster en Ruben Schaken troffen doel voor de Hagenaars. Het was voldoende voor directe handhaving. Drie spelers kregen in dit duel een publiekswissel. Santy Hulst en Mike de Geer stoppen beide, terwijl Steve van Kesteren volgend seizoen gaat voetballen bij Westlandia.

Sportpark Craeyenhout stond zondagmiddag voor even in de schijnwerpers, wetende dat het ook volgend seizoen weer in de Derde Divisie speelt.