Home Voetbal HBS mist kansen in Rosmalen

HBS mist kansen in Rosmalen

Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: (archief) Ronald Mooiman

Een seizoen geleden won HBS nog met 1-5 bij OJC Rosmalen. Nu werd het elftal van trainer Marcel Koning getrakteerd op een 4-1 nederlaag. De Hagenaars staan in de Derde Divisie op een zorgelijke vijftiende plek. Zeker nu Quick’20 bij Jong De Graafschap won en de Hagenaars op de ranglijst passeerden.

Na ruim tien minuten kwamen de Hagenaars in Rosmalen al op een 1-0 achterstand. Ondanks het matige spel van HBS waren er zeker kansjes. Deze werden jammer genoeg gemist in de openingsfase van het duel. Na precies 23 minuten staan de HBS’ers al op een 3-0 achterstand en lijkt de trouwe achterban van de Hagenaars een moeilijke middag te gaan beleven. Na het half uur krijgen Willem Six en Mike de Geer dotten van kansen, maar het lijkt niet de middag te zijn van de in degradatiegevaar verkerende Hagenaars.

Kansen
Voor Santy Hulst, Six en De Geer worden in totaal zeven kansen genoteerd. Eindelijk weet HBS de eer te redden. Na voorbereidend werk van De Geer is het Ruben Schaken die de eerste en naar later zou blijken enige treffer op zijn naam schrijft. Het kansen creëren gaat voor de bezoekers door, net als het missen ervan. Vlak voor tijd valt de treffer aan de andere kant. Met een 4-1 verlies wordt de terugreis naar Den Haag aanvaard.