Home Cricket HBS is het goede gevoel kwijt

HBS is het goede gevoel kwijt

Na een uitstekende eerste fase van de competitie hebben de cricketers van HBS zondag de derde nederlaag op rij geleden. De afgelopen weken werd verloren van stadgenoten Quick en HCC maar dit weekeinde was ook ACC de Kraaien de baas. Ook HCC ging zondag onnodig onderuit bij Punjab. Quick hield de Haagse eer hoog door een moeizame zege op hekkensluiter Hermes DVS.

HBS ontving zondag op Sportpark Craeyenhout het Amsterdamse ACC. Op papier was dit een tegenstander waartegen de bittere smaak van de twee nederlagen uit de derby’s weggespoeld kon worden. In de praktijk kregen de Hagenaars juist een nieuwe tegenslag te verwerken.

HBS
De Kraaien verloren de toss en moest beginnen met fielden. Dat deed de ploeg lang niet slecht, in de 49e over was ACC al out met 168 runs op het bord, een aantal waarmee HBS normaal gesproken uit de voeten moet kunnen. Het eerste partnership tussen Tobias Visée en Corey Rutgers was ook veelbelovend. Visée ging uit met 41 runs en direct daarna volgde Rutgers (16). Daarna stokte de Haagse battingploeg en vielen de wickets als rijpe appelen. Gevolg was dat HBS wel in de buurt kwam van het target maar dat de thuisploeg op 150 all out bleef steken.

20170701-HBS-ACCC-dcr-269

HCC
Een soortgelijk scenario voltrok zich in Rotterdam bij de wedstrijd tussen Punjab en HCC. Ook daar begonnen de Hagenaars in het veld en wist HCC de slagploeg van Punjab in toom te houden. De gastheren eindigden de eerste inning met 159 runs voor het verlies van 9 wickets. Maar ook HCC slaagde er niet in dit toch niet te grote aantal te overtreffen. De start van de Koninklijken aan bat was dramatisch. Hidde Overdijk ging al op de eerste bal out door ‘leg before wicket’ (lbw). Tonny Staal en Jonathan Vandiar wisten de Haagse ploeg met een partnership van 63 runs aardig op weg te helpen, waarna eerst laatstgenoemde uitging en enkele overs later ook Staal (46 runs). Na de lbw van Boris Gorlee bij de stand 109/4/23 lag HCC nog altijd op koers, maar daarna ging het hard met de wickets. Met 150 gemaakte runs met nog een batsmen achter de hand had HCC nog tien runs nodig uit de laatste overs. Eerst ging Floris de Lange echter uit en pal daarna ook Mark Jonkman. De Hagenaars bleven steken op 150 en zagen de winst toch nog uit handen glippen.

Quick
Gelukkig wist Quick dit weekeinde wel te winnen al ging het moeizaam. In Schiedam begonnen de Haantjes tegen de rode lantaarndrager van de Topklasse aan bat. Lesley Stokkers ging wel snel uit maar de overige batsmen van de eerste helft van de lijst deed het zeer behoorlijk. Wesley Barresi (46), Henk-Jan Mol (57), Jean Bredenkamp (56) en Geert-Maarten Mol (24) zorgden er met hun scores voor dat Quick uiteindelijk op 229/9 kwam. Toch werd het spannend doordat ook de slagploeg van Hermes DVS hun werk goed deed. De Haagse bowlers hadden moeite wickets te pakken maar uiteindelijk waren Bredenkamp (2 wickets) en Jeroen Brand (3 wickets en een vang) toch nog van grote waarde voor Quick. De hekkensluiter kwam in de 50 overs tot 217 runs, twaalf te weinig voor de winst die daarmee mee naar Den Haag ging.