Home Cricket HBS grijpt net naast Twenty 20 titel

HBS grijpt net naast Twenty 20 titel

Het is het Haagse HBS zaterdag net niet gelukt de nationale crickettitel op het onderdeel Twenty 20 te grijpen. In de finale moesten de ‘Kraaien’ buigen voor ACC dat daarmee voor de derde maal in successie Nederlands kampioen werd.

Vier ploegen hadden zich bij de voorrondes geplaatst voor finaledag die zaterdag in Schiedam wed verspeeld. HBS had eerst de opdracht de finale van het spelonderdeel over twintig overs te bereiken. Daarvoor moest Dosti United opzij gezet worden. Op het veld van Excelsior ’20 begonnen de Hagenaars aan bat en wisten uit de 120 geworpen ballen maar liefst 144 runs te scoren. In de daaropvolgende slagbeurt van Dosti bleef het lang spannend, de Amsterdammers zaten na tien overs precies op de helft van het benodigde aantal runs. Daarna vielen de wickets gestaag en wist HBS de kluis te klaren; 116 all out.

Finale
In de eindstrijd die ’s middags werd gespeeld trog HBS het Amsterdamse ACC dat de voorgaande twee edities had gewonnen. Ook dit keer bleken de hoofdstedelingen specialisten op dit korte onderdeel. ACC, dat in hun halve finale Punjab had geëlimineerd, begon aan bat en maakte het de bowlers van de Kraaien bijzonder lastig. De runs vielen te snel en uiteindelijk moest HBS 147 runs slikken. Tegen dat aantal was de Haagse battingploeg niet bestand.  Vanaf de eerste overs was het gemiddelde ongeveer 5 runs per over en dat was bij lange na niet voldoende. Na de laatste bal stond de teller van HBS op 100 waarmee ACC dus overtuigend landskampioen Twenty 20 werd.