Redacteur: PR, Fotograaf: Jet van Bergen en Henegouwen

Hellas-Houten was de aangekondigde topwedstrijd van het weekend. In de goed gevulde sporthal aan de Laan van Poot zorgden beide ploegen voor een waar handbalspektakel dat eindigde in een 32-32 gelijkspel. Toch was er een winnaar in de Hellashal en dat was het publiek dat fanatiek maar sportief beide teams aanmoedigde.

Hellas begon goed aan de wedstrijd en scoorde aanvallend, in tegenstelling tot vorige week, voldoende doelpunten. Helaas voor de Hellas keepers waren de opbouwers van Houten zeer effectief in het afronden van afstand. Beide Haagse doelmannen hadden moeite om de schoten van de schutters uit Houten te pareren, niet geholpen door het onvoldoende uitstappen van de blauwwitte verdediging. Het gevolg was een forse achterstand van vijf doelpunten halverwege de eerste helft. Een opleving van Hellas, waar even de schroom werd afgeworpen, zorgde toch voor een heel acceptabele ruststand van 16-17 in het voordeel van Houten.

220171202-hellas-houten-jvbnh-07

Ongrijpbaar
In de tweede helft was het beeld van de wedstrijd hetzelfde. Houten kwam steeds op voorsprong, voornamelijk door acties van de ongrijpbare Thies Berendsen. Hij wist met flitsende acties juist in Houtens ondertal te scoren waardoor Hellas maar niet tot een gelijke stand kon komen. Bij 20-20 was dit eindelijk toch gelukt, maar in plaats van erop en erover bleek de klasse van de tegenstander, want met minder dan tien minuten te spelen, stond er weer een voorsprong van twee doelpunten voor Houten op het scorebord.

Karakter
Niet voor de eerste keer dit seizoen toonden de mannen uit Den Haag karakter. Ondersteund door het publiek (de trommels waren tot ver in de omtrek te horen) vocht Hellas zich terug naar een gelijke stand. Met minder dan één minuut op de klok gingen de blauwwitten vol in de aanval. De Hellenen slaagden er echter niet in om de aanval succesvol af te ronden. Houten rook  bloed en zette onmiddellijk druk op het Haagse doel. Het laatste schot van Berendsen eindigde naast het doel. Het resultaat was dus een gelijkspel (32-32), dat voor de Hellenen voelde als een overwinning, niet in de laatste plaats op zichzelf.

20171202-hellas-houten-jvbnh-10

“Verdiend”
De hele wedstrijd niet voor gestaan en tot de laatste seconde blijven knokken voor een goed resultaat. Dat is onderhand een kenmerk van de Haagse ploeg geworden. “Het was echt een verdiend punt! Het was namelijk weer een bewijs van de enorme wilskracht van deze ploeg. Ik ben trots op deze jongens”, aldus het terecht enthousaste commentaar van Hellascoach Hans van Dijk.

Heerlijk avondje
Spektakel dus aan de Laan van Poot. Goed handbal van beide ploegen, thuispubliek wat zich nadrukkelijk liet horen en een echt Houtens legioen met toeters en trommels. Beide kampen zorgden  voor een geweldige handbalsfeer. Het was een heerlijke handbalavond!

Doelpunten Hellas
Loek van Bergen en Henegouwen (9), Ricardo Holman en Pim van Starrenburg (beiden 5), Thierry van Zundert en Donny Vink (beiden 4), Wessel Coster (3), Ubbo Starrenburg (2).