Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Ilja Vlietstra

In de handbal Eerste divisie won het Haagse WHC zondagmiddag in Amsterdam moeizaam met 22-23 van U.S. Handbal. Een dag eerder had Hercules in eigen huis de streekderby tegen DIOS verloren en ging EHC in Sporthal De Fluit onderuit tegen Nieuwegein.

Het is WHC Den Haag dat van de drie regioteams in de Eerste divisie de naam van Den Haag als handbalstad hoog moet houden. Hercules en het Leidschendam-Voorburgse EHC zijn bezig aan een bijzonder moeizaam seizoen en zijn onderin de poule terug te vinden.

Wilskracht en passie
De Wings Hermes Combinatie won zondag met 22-23 van  U.S. Handbal. “Door het oog van het naald, maar dik verdiend.” Zo noemde WHC coach Zsigmond Makay de nipte overwinning van zijn ploeg op de Amsterdamse studenten. “Een zeer moeizame wedstrijd die we, zoals vaker, pas in de laatste vijf minuten naar ons toe wisten te trekken. Door wilskracht en passie wonnen we tegen een, naar mijn mening, ondergewaardeerde, technisch en tactisch sterk jong team.”

Doelpunten WHC
Mark Broers (7), Erwin Roeleveld (6), Daan de Koning (4), Michel van Beynum (3), Kjeld Meijnen (2), Ferry Hage (1).

Hercules en EHC
WHC blijft door de zege op de vijfde plaats in de Eerste divisie staan op drie punten van drie koplopers (Aalsmeer 3, Quintus 2, Volendam 2). De nummer vier van de competitie, DIOS uit Den Hoorn, won zaterdag met 23-31 van Hercules. De Hagenaars staan daardoor nog altijd op de voorlaatste plaats, vlak voor hekkensluiter EHC. Die ploeg verloor in de eigen Leidschendamse Sporthal De Fluit met 34-41 van middenmoter Nieuwegein.