Home Korfbal Die Haghe verliest met opgeheven hoofd

Die Haghe verliest met opgeheven hoofd

Redacteur: Willem Kipp, Archieffoto: Frank van der Leer

In de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse B van de zaalcompetitie heeft Die Haghe het nét niet gered tegen het ervaren TOP Arnemuiden. De promovendus verloor in Zeeland nipt met 23-22.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden de koppies van De Kanaries strak gespannen en in een bomvolle Zeeuwse sporthal begon het nerveus aan de wedstrijd. TOP (A) is één de kandidaten om de play-offs te halen en wist een 7-2 voorsprong te nemen. Vanaf dit moment gooide Die Haghe alle schroom van zich af en knokte zich bewonderenswaardig terug in de wedstrijd. Bij de rust was het verschil met 13-12 nog maar één in het voordeel van de thuisploeg.

Zenuwslopend
De tweede helft nam TOP (A) weer het initiatief maar liet Die Haghe het niet zover komen dat de achterstand onoverbrugbaar werd. Halverwege de tweede helft was het door goed korfbal weer langszij gekomen en wist daarna zelfs een aantal keer op voorsprong te komen maar telkenmale kwamen de Zeeuwen weer op gelijke hoogte. Vijf minuten voor het einde was de stand nog steeds gelijk en met om en om scores bleef dit tot aan de allerlaatste seconden. TOP (A) scoorde met nog 40 seconden op de klok en had Die Haghe nog een aanval om de gelijkmaker te scoren. Helaas lukte dit niet en waren de punten voor TOP (A).

Tromp
“Jammer dat het nét niet gelukt is om een verdiend punt mee naar Den Haag te nemen”, aldus een tevreden coach Jennifer Tromp. “Het vertoonde spel én de veerkracht welke mijn team heeft laten zien zijn zeker winstpunten en moeten worden meegenomen naar het verdere verloop in deze competitie.”

Sporting Delta
Komende zaterdag wacht Sporting Delta en dat is één van onze concurrenten voor wat betreft de ploegen welke strijden voor een plek in de middenmoot óf degradatie want dat zijn vooralsnog de plekken waar Die Haghe zich op richt.