Home Korfbal Die Haghe kan niet stunten tegen Dalto

Die Haghe kan niet stunten tegen Dalto

Redacteur: Willem Kipp, Fotograaf: Marc Gerritsen

In de strijd tegen degradatie heeft Die Haghe zaterdag niet kunnen stunten tegen Dalto. Waar het eerder dit seizoen wel wist te winnen van deze tegenstander, moesten de Hagenaars nu toezien dat de ploeg uit Driebergen zich niet opnieuw liet verrassen en verloren kansloos met 16-27.

Het eerste doelpunt was nog voor Die Haghe, maar dat was gelijk de enige keer dat de hofstedelingen in de Sportcampus op voorsprong stonden. Daarna liep Dalto, mede door een zeer scherp schietende Wen Li, eenvoudig weg. Het eerste aanvalsvak van Die Haghe scoorde wel, maar het tweede aanvalsvak kon ondanks het harde werken de korf moeilijk vinden. Bij 5-9 greep coach Jennifer Tromp in en bracht het voor het eerst een wissel om zo te proberen meer scorend vermogen te krijgen. Dit lukte echter niet en bij rust keek Die Haghe tegen een 8-14 achterstand aan.

Zelfde beeld
De tweede helft kwam good old Art van der Velde binnen de lijnen en maar ondanks zijn vier doelpunten kwam Die Haghe nooit meer dichterbij. Ook in deze helft had het tweede aanvalsvak grote problemen met de druk die het van de tegenstander kreeg en scoorde minimaal. Uiteindelijk werd het verschil nog iets groter en bij 16-27 klonk het laatste fluitsignaal.

Strijd
Met nog twee wedstrijden te gaan, is het nu zeker dat de laatste wedstrijd van Die Haghe gaat beslissen over degradatie. In een onderling duel met directe concurrent Nieuwerkerk gaan ‘de Kanaries’ dan thuis in de Sportcampus, vechten om lijfsbehoud.

Doelpuntenmakers Die Haghe
Jeroen Preuninger en Art van der Velde (4), Nienke Hoogeveen (3), Kelly Deelen (2), Annemiek Kraaijenbrink, Jaimy Roos en Victor Palm (allen 1).