Home Korfbal Die Haghe start met nuttige overwinning

Die Haghe start met nuttige overwinning

De eerste wedstrijd in de Overgangsklasse van het veldseizoen was voor de korfballers van Die Haghe er niet één welke herinnerd zal worden door het goede spel maar er werd wel gewonnen. De 19-21 zege in Purmerend bij BEP  leverde de nieuwe coach Jennifer Tromp en haar team dus de eerste punten op.

Nieuw dit seizoen in de Overgangsklasse is dat er 8 keer gewisseld mag worden. Een speler kan er dus tijdelijk even uit en er dan later weer in. Hoe hier precies mee om te gaan en voor wie dit een voor- of nadeel is, moet gedurende het seizoen blijken. Feit is dat het nu voor veel teams nog even wennen is.

Heft in handen
Op een droog maar winderig veld begonnen beide teams zaterdag in Purmerend voortvarend aan de wedstrijd. Na 4 minuten was het al 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Vanaf dit moment begon Die Haghe beter in het spel te komen, nam langzaamaan het heft in handen en liep het uit naar 5-9. Heel even liet men de touwtjes vieren waardoor BEP tot 8-9 terugkwam maar verder lieten ‘de Kanaries’ het niet komen. De Hagenaars wisten de rust te bereiken met een 10-12 voorsprong.

Slordig
Het begin van de tweede helft was van beide teams niet goed. Met name met de scoringskansen werd slordig omgegaan. Pas in de 43e minuut wist BEP voor het eerst te scoren waarna Die Haghe direct volgde. Na wat scores over en weer was het Die Haghe dat in de 56e minuut een definitief gat leek te slaan met 3 doelpunten op rij. BEP pareerde dit echter en met eveneens 3 doelpunten bleef het verschil slechts 1 doelpunt. BEP moest het na rust vooral hebben van de makkelijk scorende Robert Oudejans en dat brak de ploeg tegen een veel gevarieerder aanvallend Die Haghe uiteindelijk op. Die Haghe speelde de wedstrijd goed uit en won met 19-21. Tromp en haar team kan nu gaan toeleven naar het inhaalduel van aanstaande woensdag. Op eigen veld aan de Braambruggestraat ontvangen de geelzwarten dan KVA, aanvang 20.45 uur.

Doelpuntenmakers Die Haghe
Jaimy Roos (6), Kelly Deelen (4), Nienke Hoogeveen en Cliff Kommer (3), Jeroen Preuninger (2), Rowena Lazarom en Annemiek Kraaijenbrink (1).