Home Korfbal Die Haghe ondanks nederlaag nog in de race

Die Haghe ondanks nederlaag nog in de race

Redacteur: Willem Kipp, Archieffoto: Frank van Leeuwen

In Kamerik speelde Die Haghe op een nog ‘ouderwets’ groot veld tegen concurrent SDO. Door een zwakke periode in het tweede deel van de eerste helft kon men de opgelopen achterstand niet meer repareren en verloor het met 20-14.

In het begin van de wedstrijd moest Die Haghe duidelijk wennen aan het grote veld en stond na drie minuten spelen met 2-0 achter. Hierna kwamen de Hagenaars beter in het spel en na de 2-2 leken de geelzwarten er een spannende middag van te maken. Die Haghe kon echter niet doordrukken. Met name de heren van SDO hadden weinig ruimte nodig en zodoende liep de thuisploeg langzaam weg naar 6-3 halverwege de eerste helft. Die Haghe speelde het laatste deel voor rust gewoon niet goed en dat strafte SDO hard af. Bij rust keek de formatie van coach Jennifer Tromp terecht tegen een 12-5 achterstand aan.

Beter
In de tweede helft kwam Die Haghe beter in het spel maar na 45 minuten was het verschil inmiddels opgelopen tot 10 verschil (16-6). Met een aantal wissels probeerde Tromp het tij nog te keren en dat leek aanvankelijk te gaan lukken. Met vijf Haagse scores op rij werd SDO die fase zoek gespeeld en vluchtte het in de time-out om het ritme van Die Haghe te breken. Dit had het gewenste effect, want het momentum bij de gasten was weg en met om en om scores werd de eindstand 20-14 bereikt.

Bovenste plek(ken)
Door de nederlaag staat Die Haghe nu drie punten achter op koploper SDO. De strijd om de bovenste plek(ken) is daarmee nog niet uit zicht. In deze poule kan namelijk iedereen van elkaar winnen. Volgende week wordt de laatste veldwedstrijd van de eerste fase van het seizoen gespeeld tegen KCR (met oud-Die Haghe coach Glenn de Vries). Om kansrijk te blijven voor deel twee zullen de Kanaries voor eigen publiek dan willen/moeten winnen. Hopelijk is de zon er dan weer eens bij.

Doelpuntenmakers Die Haghe
Mark Brouwers (4), Kelly Deelen en Jeroen Preuninger (3), Nienke Hoogeveen, Annemiek Kraaijenbrink, Jaimy Roos en Victor Palm (allen 1).