Home Tennis Haase opent Davis Cup in en tegen Rusland

Haase opent Davis Cup in en tegen Rusland

Archieffoto: Daan Rhijnsburger

Robin Haase zal vrijdag in Moskou namens Nederland van acquit gaan bij de Davis Cup wedstrijd tegen Rusland. Tegenstander van de Hagenaar is dan het 18-jarige talent Andrey Rublev (ATP-192). Na die wedstrijd gaat Westlander Thiemo de Bakker op het outdoor hardcourt de strijd aan met de nummer 103 van de ATP ranking Teymuraz Gabashvili.

Nederland won in de Davis Cup nog nooit van Rusland, de tussenstand in onderlinge ontmoetingen is 5-0 in Russisch voordeel. Tijd om daar dit weekeinde verandering in  aan te brengen. In Moskou strijden Rusland en Nederland dit weekeinde in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone om een play-offplek, waarna de wereldgroep kan worden bereikt. Beide teams kunnen niet hun sterkste opstelling op de baan brengen. Bij de Russen ontbreekt onder meer Andrey Kuznetsov (ATP-41), Nederland moet het doen zonder dubbelspecialist Jean-Julien Rojer.

Programma
Vrijdag staan de enkelpartijen Rublev-Haase en Gabashvili-De Bakker op de rol, op zaterdag vindt het herendubbel tussen Konstantin Kravchuk/Aslan Karatsev en het debuterende koppel Matwé Middelkoop/Wesley Koolhof plaats. Als het pleit dan nog niet beslecht is gaat Haase zondag opnieuw als eerste de baan op maar dan tegen Gabashvili, gevolgd door De Bakker tegen Rublev.