Home Tennis Haase ook Davis Cup kopman tegen Zweden

Haase ook Davis Cup kopman tegen Zweden

Redacteur: persbericht, Archieffoto: John van der Sande

Hagenaar Robin Haase zal in het Davis Cup treffen van Nederland tegen Zweden van 16 tot en met 18 september opnieuw de kopman zijn. Naast de voormalig speler van de Metselaars heeft ook geboren Hagenaar Thiemo de Bakker een uitnodiging van bondscoach Jan Siemerink ontvangen.

Naast Haase en De Bakker zijn ook Jean-Julien Rojer en Tim van Rijthoven opgeroepen om ons land tegen en in Zweden te vertegenwoordigen.  De Davis Cup ontmoeting tussen Zweden en Nederland vindt plaats in de buitenlucht op een gravelbaan in Bastad. De winnaar handhaaft zich in de Europees/Afrikaanse zone Groep 1. De verliezer moet van 28 tot en met 30 oktober tegen Israël vechten tegen degradatie naar Groep 2.

Rusland
Oranje verloor eerder dit jaar teleurstellend met 4-1 van Rusland. Robin Haase verkeerde toen niet in goede doen en hij verloor dan ook zijn twee enkelpartijen en samen met Matwé Middelkoop ook de dubbel. Maar de Hagenaar is wel de beste Nederlandse tennisser en staat niet voor niets op de 62e positie van ATP ranking.

Siemerink
De bondscoach heeft in ieder vertrouwen in een goed resultaat. “We gaan vol goede moed richting Zweden,” aldus Siemerink op de KNLTB site. “We gaan er alles aan doen om ons te handhaven in de Europees/Afrikaanse groep en daarna weer terug te komen in de Wereldgroep. Ik heb er vertrouwen in dat we dat met dit team kunnen bereiken.”