Home Tennis Haase met gemak naar finale op de Mets

Haase met gemak naar finale op de Mets

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Daan Rhijnsburger

Robin Haase heeft zich net als in 2013 geplaatst voor de finale van The Hague Open. De beste Nederlander, als vierde geplaatst in eigen huis, was voor een nagenoeg uitverkocht huis met tweemaal 6-3 te sterk voor de Fransman Constant Lestienne.

Lestienne, de nummer 175 van de wereld, wist Haase geen moment in verlegenheid te brengen. Vooral op zijn tweede service oogde de bedwinger van Jesse Huta Galung zeer kwetsbaar. Al na vijftig minuten was de finaleplaats een feit voor Haase, die het duel met een eenvoudige smash besloot. Haase maakte opnieuw indruk; hij sloeg tien aces en stond op zijn eerste service slechts twee punten af. Slechts een keer gunde hij de Fransman een breakpoint.

Pavlasek
Haase, door zijn finaleplaats in Gstaad de nummer 76 van de wereld, neemt het in de finale op tegen de Tsjech Adam Pavlasek, die hij nog nooit eerder trof. Pavlasek versloeg Yannik Reuter uit België met 7-6 (6), 6-4.

Dubbel
Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof hebben op een overtuigende manier de finale van het dubbelspeltoernooi bereikt. Het beste duo van Nederland bleek op het centre court een maatje te groot voor het gelegenheidsduo Roy de Valk en Robin Haase: 6-1, 6-1. In de finale nemen zij het op tegen de talentvolle Nederlandse talenten Tim van Rijthoven & Tallon Griekspoor.