Home Voetbal Haantjes winnen eenvoudig, Kraaien verliezen in Echt

Haantjes winnen eenvoudig, Kraaien verliezen in Echt

Redacteur: Hans Kulk, Fotograaf: Robert John Henderson

Wisselende successen voor de Haagse clubs in de Derde Divisie. Quick won in eigen huis van Hercules (5-2) en handhaaft daarmee de hoge positie op de ranglijst. HBS ging in Echt met 1-0 onderuit bij EVV.

Quick-trainer Paul van der Zwaan zal zondagavond met een brede glimlach op zijn gezicht naar de stand op teletekstpagina 835 hebben gekeken. De ‘Haantjes’ staan namelijk met 12 punten uit vijf duels op een vierde plek in de derde divisie, slechts één punt achter koplopers Jong Vitesse en UNA (beide 13).

Leien dakje
Het ging de bewoners van sportpark Nieuw Hanenburg zondagmiddag van een leien dakje. Na een ruststand van 3-1 won de thuisclub uiteindelijk met 5-2 van de matig presterende Utrechters. Frank van der Heiden (1-0), Marc Boshoff (2-0 en 3-0), Nabil Hadui (4-1 en 5-1) waren trefzeker voor de ploeg van Van der Zwaan.

Twitter
Wekelijks laat de trainer van de ‘Haantjes’ op social media (Twitter) weten hoe zijn team heeft gepresteerd. Dat was nu niet anders. “Heerlijke winst, 5-2, op Hercules. Wel realistisch blijven. Nieuwe week, weer keihard werken op basis van passie, arbeid en vriendschap.” Van der Zwaan ten voeten uit. Geen poeha, maar gewoon normaal. Komend weekend gaat Quick op bezoek bij OFC uit Oostzaan. Zij wonnen dit weekend eenvoudig van Dongen (0-7) en staan in punten gelijk met de blauw-witten.

HBS
Waar Quick de wind in de zeilen heeft, heeft HBS de wind vol tegen. De ‘Kraaien’ zoeken naar punten maar ook in Echt werden ze niet gevonden. EVV won nipt: 1-0. Met vijf punten uit vijf duels dobbert de ploeg van Marcel Koning in de onderste regionen van de ranglijst. Aanstaande zondag komt koploper Jong Vitesse op bezoek op sportpark Craeyenhout. Zullen de mannen van Koning voor een stunt kunnen zorgen?