Home Waterpolo Haagse waterpolomannen laten weer overwinning uit handen glippen

Haagse waterpolomannen laten weer overwinning uit handen glippen

Redacteur: Frank van Leeuwen, Fotograaf: Frank van Leeuwen

Twee wedstrijden met 1 doelpunt verschil verliezen doet pijn. Bij Katwijk, twee weken geleden,  werd  een voorsprong weggeven. Twee tegendoelpunten in de laatste 26 seconden. Nu trok HZ&PC Avéna uit Heerenveen met 1 doelpunt verschil opgewekt huiswaarts: 11-12.

De mannen van Waterpolo Den Haag hebben de flow nog niet te pakken. Het gevolg is een middenmootpositie, die niet past bij dit team. Gelukkig pakte Michael Bach , na een langdurige blessure, weer de eerste speelminuten. Dat het vertoonde spel minder is, baart coach Mark van Engelen zorgen. Telkens weer worden de juiste spelpatronen niet goed uitgevoerd. Het missen van opgelegde kansen speelt ook een grote rol. Tegen HZ&PC Avena werd goed geopend door twee voltreffers van Mike van Duinen.

Onrust
Halverwege de wedstrijd wisten de gasten een 6-8 voorsprong te pakken. Hierdoor nam de onrust, mede door de gemiste kansen, weer de overhand binnen de Haagse formatie. Met veel inzet werd getracht de wedstrijd te laten kantelen en de punten in het Hofbad te behouden. In dit geval bezweken de gasten niet onder de druk van de Hagenaars en wisten de winst te pakken met dat ene doelpuntje verschil.

Volgende week heeft Waterpolo Den Haag nog een kans om het jaar met winstpartij af te sluiten, door uit tegen het puntloze ZV Utrecht de winst te pakken.

Doelpunten Waterpolo Den Haag: Michael Bach 3x, Koen Heiden, 2x, Mike van Duinen 2x, Bruno ’t Hart 1x, Tim van der Bend 1x, Jeroen Ruigrok 1x, en Serge Wennen 1x.