Home Biljarten Haagse driebanders lopen uit na nipte zege

Haagse driebanders lopen uit na nipte zege

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Martin van Oostveen

Door de 6-2 winst van zondag op De Veemarkt en het 4-4 gelijkspel van HCR Prinsen tegen L&B Ledermode is de voorsprong van SIS Schoonmaak op de nummer twee opgelopen naar vier punten. Na de Grand Prix zege van Glenn Hofman van zaterdag op teamgenoot Raimond Burgman was het een topweekeinde voor de biljarters in Biljartcafé Jorissen.

Na de euforie van zaterdag moest de koploper van de Buffalo League zondag het koppie er weer bij houden tegen het laag geklasseerde De Veemarkt. In de openingspartij trad vierde man Jeffrey Jorissen tegen Adrie Demming en deze laatste bleek in goeden doen. Na een gelijk opgaande beginfase nam de gast de wedstrijd in handen en liet deze ook na de break niet meer los. Met 28-40 verloor Jorissen zijn partij. Gelukkig voor de thuisploeg had Jean van Erp weinig moeite met Huub Wilkowski. Na slechts negen beurten en tweemaal een serie van twaalf zette Van Erp SIS Schoonmaak weer naast De Veemarkt; 40-25.

Burgman
Na de pauze was het de beurt aan de twee finalisten van de GP van een dag eerder. Raimond Burgman zag zij tegenstander Dieter Grossjung goed van start gaan, maar kwam nimmer in de problemen. Na een serie van acht in de zesde beurt nam De Heemsteder een voorsprong die hij niet meer losliet. Uiteindelijk won Burgman met 40-30.

Hofman
De spannendste partij van de middag was die tussen beide kopmannen. Dustin Jäschke verraste Hagenaar Glenn Hofman in de openingsfase en nam een 5-20 voorsprong. Na de break herstelde de kersverse GP winnaar zich. Toch bleef Hofman achterstand tot dat hij in de laatste twee beurten een 4 en een 7 liet noteren en alsnog een 40-38 zege boekte. Daarmee was de benauwde 6-2 zege van SIS Schoonmaak een feit.

HCR Prinsen
Kort daarna kwam uit Haarlo het bericht dat naaste concurrent HCR Prinsen een punt had verspeeld aan L&B Ledermode, waardoor de Hagenaar nu vier punten losstaan aan kop van de Buffalo League.