Home Biljarten Haagse biljarters lopen verder uit

Haagse biljarters lopen verder uit

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Martin van Oostveen

SIS Schoonmaak heeft zondag met de maximale score gewonnen van ’t Hartje/Van Wanrooy. Niet alleen de 8-0, maar ook het gelijkspel van concurrent HCR Prinsen zorgden voor een glimlach bij de Haagse koploper van de Buffalo League.

Zoals verwacht ondervond SIS Schoonmaak in eigen huis geen problemen met het laag geklasseerde  ’t Hartje/Van Wanrooy. Wonnen de Hagenaars in de openingsronde van de competitie nog met 6-2, de return leverde in Biljartcafé Jorissen een 8-0  zege op. Daarbij kende vooral Jeffrey Jorissen een superdag. Zijn tegenstander Wim van Cromvoirt moest hem al na veertien beurten feliciteren. Met twee beurten van zes caramboles en verder nog een keer vijf en viermaal vier bracht Jorissen met de 40-15 zege de thuisploeg  al snel op voorsprong.

Burgman
Raimond Burgman had in zijn partij tegen Ad Broeders meer moeite. De driebander uit Heemstede nam direct een voorsprong en zat bij 27-7 na dertien beurten al op rozen. Burgman had alleen de moie de wedstrijd uit te spelen en sprokkelde de puntjes moeizaam binnen. Broeders begon juist beter in zijn spel te komen. De serie van vijf in beurt 23 bracht Burgman bijna bij de eindstreep die hij twee beurten later bij 40-30 wist te behalen.

Van Erp
Jean van Erp nam in zijn wedstrijd tegen Frank Martens gelijk een ruime voorsprong. Met name de serie van 11 was daarbij van grote klasse. Waar zijn tegenstander niet verder kwam dan beurten met 1 of 2 caramboles, daar scoorde Van Erp met series van 6 en 5. Gevolg hiervan was dat na negentien beurten Van Erp zijn laatste punt maakte en SIS Schoonmaak daarmee ook de zege te pakken had.

Hofman
Het was aan Glenn Hofman de taak om de Hagenaars voor het eerste dit seizoen een 8-0 zege te bezorgen en de kopman verzaakte niet. Davy van Havere bleef in de beginfase wel in het kielzog, maar zag Hofman na een serie van 10 uitlopen naar 21-11. Die klap de Belg niet meer te boven, Hofman behield zijn voorsprong en maakte in de 32e beurt de wedstrijd uit; 40-27.

A1 Biljarts
Doordat HCR Prinsen met 4-4 gelijkspeelde tegen Dallinga.com is de voorsprong van de Haagse koploper opgelopen naar twee punten. Over twee weken wacht SIS Schoonmaak een lastige opdracht. Dat stuiten de mannen  van teammanager Cor Trampe op A1 Biljarts, de huidige nummer drie is.

EK
Van 6 tot en met 10 juni zal SIS Schoonmaak net als L&B Ledermode in het Portugese Porto meedoen aan de Coupe d’Europe, de europacup voor clubs.