Bron: Den Haag Topsport, Foto's: Archief en ©Matias Capizzano

Zoals eerder al vermeld worden op 18 december in het AFAS Circustheater de sporters geëerd die in 2017 uitzonderlijke prestaties hebben verricht. In vijf categorieën zijn steeds drie (sporters/ploegen/coaches) genomineerden waaruit ook u een stem kan uitbrengen waarvan u vindt dat het de Haagse Sportprijs 2017 verdient. Vandaag nemen we de drie genomineerde sportvrouwen kort onder de loep.

Genomineerd voor Haags Sportvrouw van 2017 zijn:

Renske van Beek (2x 3e op World Cup in La Molina (Spanje), 4e op WK in Big White (Canada), Kwalificatie Olympische Spelen 2018)

Als kind had Renske een voorliefde voor skiën. Helaas kon ze de sport niet meer beoefenen na haar infarct op tienjarige leeftijd. Snowboarden bleek een heel goed alternatief. En sinds die dag staat ze regelmatig op het board. Haar mooiste ervaring tot nu toe was het boarden in Big White in Canada. Als eerste paralympische topsporter is ze genomineerd door haar mooie resultaten in Canada en Spanje en natuurlijk haar prestatie om in februari op het Olympische podium te boarden in Pyeongchang.

renske_

Marit Bouwmeester (Wereldkampioen in Medemblik en Europees kampioen in de klasse Laser Radiaal)

De in Friesland geboren zeilster begon in de optimistklasse en kwam naar eigen zeggen per ongeluk in de jeugd kernploeg. Door haar talent in het zeilen en haar doorzettingsvermogen bereikte Marit niet veel later de Delta Lloyds Kernploeg. Vorig jaar won Marit eindelijk haar felbegeerde gouden plak in Rio en zette dit jaar haar goede vorm door. Naast de Olympische medaille won ze dit jaar wederom het WK en EK en is ze heer en meester in haar klasse Laser Radiaal.Marit is heer en meester in haar klasse Laser Radiaal. Ze won dit jaar alle grote wedstrijden: Europees Kampioen en Wereldkampioen in eigen land. Het is haar nominatie dubbel en dwars waard.

Archieffoto: Thom Touw
Archieffoto: Thom Touw

Maura Visser (Winnaar Handbalcompetitie Duitsland)

Maura was jarenlang de vaste spelverdeelster van het nationale handbalteam team. Na 2011 raakte ze tijdelijk uit beeld om in 2016 weer supersterk terug te keren. Dat jaar behaalde ze een zilveren medaille op het WK. Inmiddels heeft zij 130 interlands achter haar naam staan. De voormalige speelster van Hellas en Quintus kwam via Denemarken in Duitsland terecht en speelt momenteel voor SG BGM Bietigheim. Met deze pioen werd zij in 2017 kampioen van Duitsland. Momenteel doet Maura het iets rustiger aan omdat zij in het voorjaar haar eerste kindje verwacht.

maura

Bron: Den Haag Topsport