Bron: Den Haag Topsport, Foto's: Archief en ©Matias Capizzano

Op 18 december worden in het AFAS Circustheater de prijzen uitgereikt aan de beste Haagse sporters van 2017. Wie dat worden, bepaalt het publiek voor vijftig procent. Ook een vakjury heeft een stem in het kapittel. Bij alle vijf categorieën zijn telkens drie genomineerden waaruit gekozen kan worden. De komende week nemen wij alle categorieën even met u door, waarna u uw keuze kan maken. We beginnen van bij de Haagse Sportman 2017.

Genomineerd voor Haags Sportman van 2017 zijn:

Kiran Badloe (Winnaar wereldbekerfinale Santander)
Kiran raakt in Bonaire, waar hij drie jaar heeft gewoond, besmet met het windsurf-virus als hij op z’n 9e verjaardag een surfles cadeau krijgt. Na terugkomst in Nederland is hij fanatiek verdergegaan. In 2011 stapt hij over op de Olympische RSX klasse en doet mee aan het Jeugd WK. In 2013 maakt de dan 19-jarige Badloe de overstap van de Talentploeg naar Team Delta Lloyd, en sluit hij zich aan bij de trainingsgroep van Dorian van Rijsselberge, regerend Olympisch kampioen RSX. Hij groeit snel, in 2016 vaart hij samen met Dorian de WK in Eilat waar hij een mooie derde plaats pakt. In 2017 weet hij voor het eerst in zijn carrière een wereldbekerwedstrijd te winnen en wel die van Santander. Kiran heeft zijn pijlen gericht op Tokio 2020.

Kiran BadloeMark Caljouw  (Nederlands Kampioen)
Mark loopt al geruime tijd in de top van de badmintonwereld mee. In 2013 won hij zilver op het jeugd EK en in de daarop volgende jaren won hij meerdere medailles bij internationale toernooien. Waar hij in 2014 en 2015 derde werd en in 2016 tweede, kroonde hij in 2017 zichzelf als Nederlands Kampioen. Een prestatie om trots op te zijn en daarom beloond met deze mooie nominatie.

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Ronald Mooiman

Sam van der Ven  (Europees Kampioen Nederlands Hockeyteam)
Hockey goalie Sam van der Ven nam in 2010 bij HGC de plek onder de lat over van Guus Vogels. Na twee jaar op de bank greep Sam zijn kans toen Vogels zijn carrière beëindigde. En in navolging van diezelfde Guus Vogels maakt Sam in 2014 zijn debuut bij het Nederlands Elftal Heren. Vier interlands verder stond hij afgelopen zomer verschillende malen onder de lat en won hij met Oranje de Europese titel. Geboren en getogen in Den Haag en zijn hele hockey carrière al spelend bij Haagse clubs is deze topper zijn nominatie als Haagse sportman van het jaar waard. Sam woont in Amsterdam. Hij zit in de eindfase van zijn studie Media & Cultuur in Den Haag.

HGC heren 1 - Den Bosch

Stemmen kan op:  https://www.facebook.com/SportgalaDenHaag/app/1945827612332287/

Bron: Den Haag Topsport