Home Atletiek HAAG prolongeert NK teams titel

HAAG prolongeert NK teams titel

Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: Pierre de Windt

Voor de tweede opeenvolgende maal is HAAG Atletiek Nederlands kampioen geworden bij het NK teams. In Sittard werden Rotterdam Atletiek en het Amsterdamse Phanos op achterstand gezet.

“Wij waren de beste,” vertelt Fabian Florant die op drie onderdelen schitterde. “Een indrukwekkende teamprestatie. Wat een sfeer binnen het team. Met Ryan Shields als grote man. Ik vroeg hem om de 100 en 200 meter absoluut op zijn naam te schrijven. De manier waarop hij dat deed, was indrukwekkend. Wij wilden weer kampioen worden, want op het EK teams willen we nog een keer aanwezig zijn.”

De Windt
Iedereen was ook begaan met Pierre de Windt die vorig jaar het speerwerpen op heeft gepakt en met een vijfde plaats bij de Nederlandse top indruk maakte. “Ik vond het een uitdaging om met speerwerpen te beginnen. In Aruba heb ik veel aan honkbal gedaan. Ik heb daar wel een sterke arm aan overgehouden.”

Choukoud
De atleet die mede het verschil maakte bij het NK teams was Khalid Choukoud. Hij was er bij het EK in Portugal niet bij, maar in Sittard, was hij de sterkste op de vijf kilometer. “Ik had wel verwacht dat we de titel zouden pakken. We hebben een goed team. Over mijn prestatie ben ik tevreden. Acht punten behaald. Die waren belangrijker dan de tijd. Het doet me goed voor HAAG te lopen. Zo’n geweldige sfeer in dit team. We hebben het echt samen gedaan.”

Haag atletiek NK

Van Vreumingen
De nestor van de ploeg, Erik van Vreumingen, presteerde zaterdag weer naar behoren. “We hadden een goed gevoel over de wedstrijd en waren zeer gemotiveerd. De EC van vorige week heeft ons een boost gegeven. Mijn eigen prestatie was ook prima, een PR, net iets verder dan vorig weekend. Kogelslingeren zal nooit mijn onderdeel worden, kogelstoten zat ik tegen de Europese top aan en met kogelslingeren zit ik in de middenmoot van Nederland. Dit komt ook natuurlijk omdat ik het nooit veel getraind heb.“

Pupella
Sander Pupella kwam uit op de 400 meter en werd daar vierde. “We hadden maar een doel en dat was de titel verdedigen. Dus ja, ik had de titel verwacht. We hebben de titel gepakt omdat we een fitte selectie hadden. Daardoor kunnen wij onze sterkste opstelling neerzetten en de meeste punten pakken. Met mijn eigen prestatie ben ik redelijk tevreden mee. Lange tijd met blessure gelopen, dus ik heb een trainingsachterstand. Mijn piekmoment zal later in het seizoen komen.”

Stitan
Yunis Stitan speelde geen bepalende rol op de 1500 meter maar haalde toch enkele belangrijke punten binnen voor HAAG. “In het begin ging het nog niet helemaal naar wens, maar halverwege de dag kwam de titel steeds dichterbij en liepen we steeds verder weg. Met mijn eigen prestatie kan ik niet tevreden zijn. Mag volgende keer wel beter. De deelname aan het eerste EK was geweldig. We willen zo graag nog een keer daarheen.”

Mulder
Nils Mulder draait geen goed seizoen. Ook nu was zijn prestatie niet top, maar desondanks behaalde hij nu de broodnodige punten. “Erg mooi dat we onze titel op deze manier hebben kunnen prolongeren. Ik wist dat als iedereen fit was dat we een hele goede kans hadden om te winnen. Het huidige team is nog beter dan vorig jaar. Iedereen was ook fit en deed wat hij moest doen. Mijn eigen prestatie was helaas niet goed. De omstandigheden waren top en ik ben in erg goede vorm. Helaas zit ik daarom met een stokken probleem. 1 stok is te zwaar en de ander te licht. Helaas heb ik daarna niks tussen zitten. Ik zal dus moeten wennen om met die zwaardere stok te springen om mijn doelen voor dit seizoen te halen.”