Home Tennis Grote Haagse inbreng in Davis Cup team

Grote Haagse inbreng in Davis Cup team

Redacteur: PR, Fotograaf: John van der Sande (archief)

Het Nederlands Davis Cup team heeft voor de komende ontmoeting met Rusland een flinke Haagse inbreng. Naast Robin Haase heeft bondscoach Jan Siemerink namelijk ook geboren Hagenaar Thiemo de Bakker opgeroepen. Daarnaast zijn ook Jean-Julien Rojer, Matwé Middelkoop en Tim van Rijthoven geselecteerd. 

Robin Haase is Nederlands beste en hoogst gerankte tennisser. De oud-speler van de Metselaars staat momenteel op de 98e plaats op de ATP ranking. Haase zal tegen Rusland als kopman worden geflankeerd door Thiemo de Bakker (ATP 127). Hoewel hij momenteel woonachtig is in ’s Gravenzande, is De Bakker geboren in Den Haag en mag dus doorgaan als Hagenaar.

Moskou
Vanaf 15 juli staat Nederland voor de zware opgave om in Rusland in het hol van de leeuw te verslaan. In Moskou strijden de landen in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone om een play-offplek waarna de wereldgroep kan worden bereikt.

Underdog
Het team van Siemerink dacht aanvankelijk op basis van de ranking van de spelers de underdog te zijn in het Davis Cup duel. Echter, de Russische bondscoach Shamil Tarpischev heeft de vier hoogst gerankte spelers waaronder Andrey Kuznetsov (ATP-42)en Mikhail Youzhny (ATP-70) om uiteenlopende redenen niet opgeroepen. Daardoor staat Konstantin Kravchuk (ATP-101) nu als hoogste gerankt, wat de kansen voor de Nederlanders aanmerkelijk vergroot.