Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Robert Bos

De zomervakantie moet nog beginnen maar de ijshockeyers van Hijs Hokij zijn al begonnen aan de voorbereiding van een nieuw seizoen in de BeNe League. Coach Chris Eimers had al in een vroeg stadium aangegeven zijn contract te verlengen en diverse spelers hebben zijn goede voorbeeld gevolgd.

Eimers is gestopt als bondscoach van het nationale team maar wil nog wel een jaar door in de Uithof. Het is natuurlijk de vraag met welke spelers hij aan zijn derde jaar bij Hijs gaat beginnen. Eimers krijgt in ieder geval 1 nieuwe speler tot zijn beschikking en niet de minste. Voormalig international Jurryt Smid heeft besloten zijn carrière in Den Haag nieuw leven in te blazen. De verdediger komt over van Zoetermeer Panters waar hij vanwege gezondheidsredenen gestopt was. Of er nog meer nieuwe spelers naar de runner-up van vorig seizoen komen, valt nog te bezien.

Bijgetekend
Het grootste deel van de selectie van vorig seizoen heeft inmiddels bijgetekend. Zo zullen Alan en Stace van Bentem, Marco Bommezijn, Jasper Kick, Fabian Schotel, Thomas Roosendaal, Joey Oosterveld, Mike van Oeveren ook weer in de Uithof te bewonderen zijn. Dat geldt ook voor topscorer Raymond van der Schuit en Jeffrey Melissant die het afgelopen seizoen tot Most Valuable Player (MVP) werd uitgeroepen. Verwacht wordt dat de komende weken meer spelers hun contract zullen verengen. De wegen van Hijs en Johnny Ebregt scheiden zich.