Home Voetbal ADO Den Haag Goudhaantje El Khayati bezorgt ADO eerste winst

Goudhaantje El Khayati bezorgt ADO eerste winst

De komst van Abdenasser el Khayati naar ADO Den Haag heeft zich zaterdagavond in Tilburg opnieuw uitbetaald. De van Queens Park Rangers gekochte middenvelder zorgde tegen Willem II met twee treffers voor de eerste overwinning van het seizoen; 1-2.

Met nog dertig wedstrijden te spelen was het te vroeg om Willem II – ADO Den Haag een echte degradatie wedstrijd te noemen. Feit was wel dat beide teams nog puntloos waren na drie speelronden en dat ze snakten naar punten. Desondanks hield coach Fons Groenendijk aanwinsten Ricardo Kishna en Erik Falkenburg nog op de bank.

Strafschop
In de eerste helft was het niveau van de wedstrijd bijzonder laag. Was het angst of onkunde? Wat het ook was, beide teams konden geen fatsoenlijke aanval opzetten en hadden de tegenstander nodig om kansen te creëren. Zo schonk Tyronne Ebuehi met een slechte terugspeelbal op doelman Zwinkels Willem II-aanvaller Etien Velikonja de kans op de openingstreffer, maar de ADO-goalie redde ternauwernood met een knappe tackle op de bal. In het andere strafschopgebied kreeg Elson Hooi de bal van de Willem II doelman, maar de nieuwe ADO spits schoot over. Kort daarna profiteerde de international van Curaçao wel van een onhandige actie van verdediger Fernando Lewis. Hooi werd daarbij in ‘de zestien’ neergelegd en Nasser el Khayati benutte vervolgens de strafschop; 0-1.

Laatste kwartier
Willem II begon fel aan de tweede helft, maar veel problemen ondervonden de Hagenaars niet. De eerste echte kans was voor ADO dat een schot van Sheraldo Becker net gered zag worden. Kort nadat Kishna ingevallen was voor Hooi kantelde de wedstrijd. De tricolores zetten een slotoffensief op en in de 76e minuut was het raak. Fran Sol promoveerde een goede voorzet van Ismail Azzaoui tot 1-1. Toen ontstond een boeiend laatste kwartiertje met kansen op de overwinning voor beide teams. Eerst was het Zwinkels die een schot van Ben Rienstra keerde, aan de andere kant redde keeper Wellenreuther op een knal van El Khayati. Drie minuten later rukte de middenvelder opnieuw op en wist de bal met links fraai in de verre hoek te krullen; 1-2. In de blessuretijd was Willem II nog bijzonder dicht bij de gelijkmaker. Zwinkels kon de kopbal van Fran Sol van dichtbij nog keren waarna hij de bal via de lat kon vangen.

Hilarisch
De eerste punten voor ADO van het seizoen zorgden voor een uitbarsting van vreugde en opluchting bij de Hagenaars. Met het filmpje van assistent bondscoach Ruud Gullit na de wedstrijd van Oranje tegen Bulgarije in gedachten maakte materiaalman Rob Ravestein een hilarisch filmpje in de kleedkamer van ADO.

https://twitter.com/RaafRob