Home Biljarten Goede start SIS-ers, alleen verlies Hofman

Goede start SIS-ers, alleen verlies Hofman

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Martin van Oostveen

Op de openingsdag van de Jumbo Masters hebben drie van de vier spelers van het Haagse SIS Schoonmaak de eerste partij gewonnen. Jeffrey Jorissen, Raimond Burgman en Jean van Erp zetten daarmee een goede stap richting de knock-outfase. Glenn Hofman moest het afleggen tegen Raymund Swertz en zal nu de komende twee partijen moeten winnen.

Jeffrey Jorissen mocht van de Hagenaars als eerst aan de bak in poule C. Zijn tegenstander was niet de minste;  Frans van Schaik. De Haagse 33-jarige driebander verkeert al weken in topvorm en liet dat donderdag in Berlicum opnieuw zien. Jorissen won met 40-29 in 34 beurten. Daarna was het de beurt aan Raimond Burgman om de eer van SIS Schoonmaak te verdedigen. In een weinig spectaculaire maar wel solide partij versloeg hij Huub Wilkowski met 40-29 (in 38). Vandaag staan beide ploeggenoten tegenover elkaar, een echte broedermoord dus.

Hofman
In poule D zitten ook twee spelers van de koploper van de Buffalo League; Jean van Erp en Glenn Hofman. Deze laatste trof het niet met een debuterende Raymund Swertz in topvorm. Hofman kwam achter en zag zijn tegenstander de veertig caramboles uitmaken. In de nabeurt kwam de Hagenaar nog tot 40-37 waarna hij nipt miste.

Van Erp
Op de andere tafel had Van Erp het bijzonder lastig met oud-ploeggenoot Sander Jonen. De Brabantse Hagenaar kwam 28-34 achter maar wist in de slotfase de wedstrijd te keren, mede door een serie van vijf. Uiteindelijk sleepte Van Erp een 40-38 zege uit het vuur. Vrijdag zal Hofman van Jonen moeten winnen om kans te houden op de knock-outfase en strijdt Van Erp tegen Swertz. Zaterdag staat de Haagse clash Hofman-Van Erp op het programma.