Home Tennis Goede start Leeuwenbergh in Eredivisie, Leimonias opent redelijk

Goede start Leeuwenbergh in Eredivisie, Leimonias opent redelijk

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Olaf Otten

Leimonias maar met name Leeuwenbergh is de competitie in de Eredivisie Gemengd uitstekend begonnen. Beide teams wonnen zaterdag het eerste duel, waarna de Haagse derby onbeslist eindigde; 3-3.

Titelhouder Leimonias opende zaterdag in Nijmegen tegen Rapiditas en won daar met 2-4. Na de enkelpartijen was de stand nog gelijk. Voor de Hagenaars debuteerde Stephanie Visscher in de Eredivisie, maar zij verloor haar single in drie sets van de Estse Saara Orav.  Daarvoor had Leimonias kopvrouw Valentyna Ivakhnenko de ploeg al op voorsprong gezet. De twee Belgen in Haagse dienst zijn beide bekenden. Maxime Authom en Niels Desein spelen al jaren voor Leimonias. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij en zaterdag won Authom moeizaam van Miliaan Niesten in drie sets en ging Desein hard onderuit tegen Alban Meuffels.

Dubbels
Het verschil werd dus gemaakt in de dubbels, want deze waren beide een prooi vor het team van coach Mark-Paul Burgersdijk. Ivakhnenko sleepte samen met Olga Kalushnaya nipt de damesdubbel uit het vuur na een met 10-8 gewonnen supertiebreak. Authom/Desein hadden minder moeite in het herendubbel, waardoor Leimonias de eerste 2-4 zege te pakken had.

Leeuwenbergh
Leeuwenbergh opende tegen een kanshebber op de titel; Naaldwijk. De Westlanders hebben veel toppers gecontracteerd, maar veel daarvan spelen deze dagen nog op Roland Garros. Leeuwenbergh begon zaterdag ijzersterk met een 3-1 voorsprong na de singles. De Griekse in Haagse dienst Valentini Grammatikopoulou won in twee sets van de Belgische Elise Boeijkens en datzelfde deed de Wit-Russische Sviatlana Pirazhenka met Sarah Gronert. Bij de heren verloren de twee Nederlanders die in actiekwamen. Jasper Smit van Leeuwenbergh legde het af tegen Sebastian Fanselow. In de spannendste ontmoeting van de dag versloeg de Belg Jeroen Vanneste van de thuisploeg verrassend Boy Westerhof in drie sets. De dubbels werden eerlijk verdeeld, zodat Leeuwenbergh de Eredivisie opende met een knappe 4-2 zege.

Zondag
Op zondag kwamen beide Haagse teams tegen elkaar uit en deelden daarbij de punten; 3-3. In de stand na twee wedstrijden staat Zandvoort aan kop met 9 punten, gevolgd door Leimonias en Leeuwenbergh met 7 punten.