Home Biljarten Glenn Hofman wint Haags gekleurd Grand Prix

Glenn Hofman wint Haags gekleurd Grand Prix

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Martin van Oostveen

Hagenaar Glenn Hofman heeft zaterdag de Grand Prix van Vlaardingen gewonnen. De kopman van SIS Schoonmaak was in de finale met 40-38 net iets sterker dan zijn teamgenoot Raimond Burgman. Om het succesverhaal van de Haagse club nog iets groter te maken, Jean van Erp werd pas in de halve eindstrijd door de latere winnaar gestuit en Dick Jaspers had in de achtste finale moeite Jeffrey Jorissen van zich af te houden.

De vier Haagse spelers van SIS Schoonmaak lieten zich dus flink gelden in biljartcentrum ’t Oogh van Vlaerdingh. Na een dag vol spannende partijen en tweemaal een broedermoord tegen een teamgenoot, bleek Glenn Hofman de allersterkste van het zeer sterke deelnemersveld. In een spannende finale bleef hij Burgman net aan twee puntjes voor (40-38). In de halve finale was de 28-jarige Hagenaar met 40-35 ook al iets te sterk gebleken voor de nummer twee van SIS Schoonmaak Jean van Erp. Burgman versloeg in zijn halve eindstrijd Dick Jaspers met 40-34.

Competitie
De vorm lijkt dus aanwezig bij het Haagse kwartet van SIS Schoonmaak. De koploper van de Buffalo League speelt zondagmiddag in de competitie een thuiswedstrijd tegen De Veemarkt. Kunnen de driebanders zich na zo’n enerverende zaterdag nog een keer opladen?