Home Biljarten Glansrol voor Hofman bij winnend SIS Schoonmaak

Glansrol voor Hofman bij winnend SIS Schoonmaak

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Martin van Oostveen

De biljarters van SIS Schoonmaak wonnen zondag voor de vierde maal in evenveel wedstrijden met 6-2 hun competitiewedstrijd in de Buffalo League. Een hoofdrol was er in Sluiskil voor kopman Glenn Hofman die de beslissende punten voor de Hagenaars pakte door wereldtopper Frédéric Caudron te verslaan.

In de opstelling van SIS Schoonmaak was een wijziging ten opzichte van de vorige competitiewedstrijden. Zoals voor het seizoen was aangegeven dat regelmatig zou gebeuren, verving Herman van Daalen tegen Dallinga.com Jeffrey Jorissen op tafel vier.

Uitstekende start
De start voor de Hagenaars in Zeeland was uitstekend. Herman van Daalen speelde tegen Berry Dallinga een solide partij en stond de hele wedstrijd op voorsprong. Het werd uiteindelijk 22-40 in 36 beurten. Op de andere tafel had Raimond Burgman weinig moeite met Patrick Vasseur. Mede door een serie van tien in de vierde beurt nam de laatste aanwinst van de Hagenaars de partij stevig in handen en gaf het initiatief niet meer uit handen; 23-40 in 31 beurten.

20161113_mvo-biljart-buffalo005

Klapstuk
Na de pauze had Jean van Erp het op tafel drie vanaf het begin moeilijk tegen Steven van Acker. Mede door een serie van acht kwam de Haagse Brabander in de twintigste beurt terug tot 33-33. In de slotfase ging het toch weer mis voor Van Erp die met 40-38 verloor. Het klapstuk van de middag was het duel tussen Glenn Hofman den de Belg Frédéric Caudron. In een partij van hoog niveau gingen beide spelers flitsend van start. Waar de thuisspeler met serie van 7 (tweemaal), zes en vijf uit de hoed toverde, produceerde Hofman reeksen van acht en tien. Door wist De Schilderswijker sloot in de achtste en laatste beurt af met een serie van zes en mocht daardoor de 37-40 winst bijschrijven. En passant won SIS Schoonmaak hierdoor voor de vierde maal op rij met 6-2 en blijft daardoor ongeslagen medekoploper samen met HCR Prinsen.