Home Tennis Gevoelig pak slaag Leimonias; sterke beurt Leeuwenbergh

Gevoelig pak slaag Leimonias; sterke beurt Leeuwenbergh

Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: Olaf Otten

22-voudig nationaal kampioen Leimonias heeft zondag in en tegen Naaldwijk een gevoelige 5-1 nederlaag geleden. Een dag eerder speelde het met 3-3 gelijk tegen Salland (foto’s). Leeuwenbergh deed het met twee zeges beduidend beter. Zaterdag was het op de eigen baan met 4-2 te sterk voor Rapiditas en op de zondag werd er bij Zandvoort met dezelfde cijfers gewonnen.

Het wordt voor Leimonias behoorlijk lastig om de 23e titel dit jaar op haar naam te schrijven. De Hagenaars speelden zaterdag met 3-3 gelijk tegen Salland. In Naaldwijk was de plaatselijke tennisclub in de eredivisie gemengd met Arantxa Rus in de gelederen maar liefst met 5-1 te sterk. Het enige Haagse punt werd behaald door Kimmer Koppejans. Leimonias bezet nu een teleurstellende vijfde plek.

Leeuwenbergh deed het dit weekeinde beduidend beter. Bij koploper Zandvoort werd met 2-4 gewonnen. De Haagse punten werden binnen geslagen door Valentini Grammatikopolu, Niels Lootsma en het vrouwendubbel Pirazhenka/Grammatikopolu en mannendubbel Sander Arens/Jasper Smit. Zondag werd er met 4-2 gewonnen van Rapiditas. Dezelfde spelers sloegen de spelers binnen, op Valentini Grammatikopolu na, maar nu bleef Sviatlana Pirazhenka de sterkste in de vrouwensingle.