Home Cricket Gepromoveerd VCC mikt op hoge eindklassering

Gepromoveerd VCC mikt op hoge eindklassering

Persbericht

In 2016 promoveerde Voorburg CC naar de Hoofdklasse. Jos Jochemsen, die in april de voorzittershamer overnam van Richard de Lange, is ervan overtuigd dat VCC 1 een goede positie zal kunnen bemachtigen. VCC start het seizoen op 30 april met de strijd om de Muntaz Cup: spectaculaire 20-overwedstrijden met HCC, Quick en HBS. Op 6 mei staat het eerste competitieduel met Kampong op het programma.

“Net als net als begin jaren ’80 hebben we een jonge en talentvolle selectie. De spelers worden elk jaar ervarener en beter. Met de komst van oud-international Tom de Grooth en twee Nieuw-Zeelanders moet het mogelijk zijn mee te draaien in de top van de Hoofdklasse. Wat ons daarbij zal helpen, is dat de hoogste Nederlandse cricketklassen zijn uitgebreid van acht naar tien clubs.”

Degradatie
De jonge en talentvolle lichting eigen kweek is een ‘erfenis’ van het beleid van scheidend voorzitter Richard de Lange: “Rond 2008 heeft VCC sterk ingezet op het aantrekken en behouden van jeugd. Op die manier werd er weer gewerkt aan een eigen en herkenbaar eerste elftal. We moesten daar aanvankelijk wel een prijs voor betalen: VCC degradeerde niet alleen uit de Topklasse, maar in 2015 ook uit de Hoofdklasse. In 2016 echter hadden de jonge spelers zich al voldoende ontwikkeld om het kampioenschap in de wacht te slepen. Die prestatie geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Dankzij hulp van het Sint Maartens College en de gemeente Leidschendam-Voorburg kon VCC in de afgelopen winter bovendien in de zaal met harde cricketballen trainen.

Oud-international
VCC heeft oud-international Tom de Grooth aangetrokken als early order batsman en jeugdcoach. Hij omschrijft zijn rol als “senior-speler die zijn ervaring op jonge spelers kan overbrengen en zo in het veld het verlengstuk is van de hoofdcoach.” Die hoofdcoach is – net als vorig jaar – oud-international Nolan Clarke. De Nieuw-Zeelandse spelers in VCC 1 zijn Regan George en Rhys McCarthy. McCarthy speelde vorig jaar al in VCC 1 en keert dus terug naar Voorburg. Hij voerde vorig seizoen de battinglijst van VCC 1 aan met 381 runs en een gemiddelde van 27 runs per innings. Ook won hij de fieldingbeker dankzij maar liefst zeventien vangen. Zijn landgenoot Regan George stond tweede op de battinglijst van selectieteam North Ortago in Nieuw-Zeeland met een battinggemiddelde van 43 runs per innings. Ook voor zijn clubteam Oamaru Albion zette de lefthander een gemiddelde neer van 43 runs per innings, met een topscore van 112 not out.

Jeugd
Verder zal VCC geregeld een beroep doen op jonge spelers zoals Bas de Leede, Remco van der Giessen, Alyan Razzagi, Floris de Lange, Nehaan Gigani en de van HCC overgekomen Philippe Boissevain. Allen zijn pas 17 of 18 jaar oud.

Kingma
In tegenstelling tot eerdere berichten is Viv Kingma beschikbaar voor VCC. Een enorme opsteker voor de Voorburgers, want Viv is niet alleen belangrijk in de aanval (28 wickets in 2016), maar ook weer geselecteerd voor het Nederlands cricketelftal. Ook medium pacers Steffen Mulder en Yasir Hamid zijn belangrijk in de aanval van de Voorburgers.