Home Algemeen Genomineerden bekend voor de Wouter Duinisveld Award

Genomineerden bekend voor de Wouter Duinisveld Award

Persbericht

Donderdag zijn de drie jurygenomineerden voor de Wouter Duinisveld Award 2016, de Haagse Sportprijs voor Gehandicapten bekend gemaakt. Tot 31 januari konden Haagse gehandicapten sporters genomineerd worden, die het afgelopen jaar een opvallende prestatie hebben geleverd in de Haagse gehandicaptensport.’ Wie wordt de opvolger van Wouter Duinisveld die de award vorig jaar won, waardoor zijn naam aan de prijs is verbonden?

De eerste (alfabetisch op voor- of teamnaam) genomineerde is het Rolstoelhockeyteam van Haag 88, dat afgelopen jaar Nederlands Kampioen werd. De tweede genomineerde is parasnowboarder Renske van Beek, die maar liefst vijf overwinningen in de World Cup, twee overwinningen in de Europacup en twee wereldtitels won. De derde genomineerde is hardloopster, Rita van Geffen, de eerste visueel gehandicapte Haagse vrouw die in april 2016 de marathon van Rotterdam volledig heeft uitgelopen en zich vanaf 2012 inzet voor andere visueel beperkten met een passie voor hardlopen.

‘Allemaal winnaars’
Het initiatief voor deze uitverkiezing komt van de bekende Haagse fotograaf en journalist Hans Willink, die in 2015 de Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten in het leven heeft geroepen. De winnaar vertegenwoordigt alle Haagse sporters met een handicap. “De drie jurygenomineerden dit jaar zijn allen zeer onderscheidend in de sporttak waarin zij zich bevinden”,  aldus bestuursvoorzitter Willink. “Wij zijn hier ongelooflijk trots op! Voor ons zijn het allemaal winnaars. Dit geldt ook voor de publieksgenomineerden, die niet tot deze top-3 horen. Ik kan alvast verklappen dat we een aantal van hen op 22 februari ook in het zonnetje gaan zetten.”

Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten
De Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten heeft als doel om jaarlijks een prijs uit te reiken aan iemand die een opvallende prestatie heeft geleverd in de Haagse gehandicaptensport. Dat kan een sporter zijn, maar ook een vrijwilliger die zich op buitengewone wijze heeft ingezet voor de gehandicaptensport. De Stichting HSG gaat er overigens van uit, dat iedere gehandicapte die aan sport doet, een geweldige prestatie levert.

Locatie en tijd
De uitreiking van de Wouter Duinisveld Award gaat plaatsvinden op woensdag 22 februari van 16.00 tot 18.00 uur in het Caesar Sportgebouw aan de Mauritskade 10 te Den Haag. Aanwezig zullen zijn sportwethouder Rabin Baldewsingh en Wouter Duinisveld, de triatleet met een donorhart die vorig jaar de prijs won en naar wie de prijs is vernoemd. Voor meer informatie: http://www.stichtinghsg.nl/