Bron: Den Haag FM/Omroep West, Archieffoto: Martin van Oostveen

De gemeente Den Haag heeft de begroting van ADO Den Haag officieel afgekeurd. Dat laat een woordvoerder van wethouder Tom de Bruijn aan Omroep West weten. In totaal heeft ADO-directeur Mattijs Manders zes conceptbegrotingen zonder succes voorgelegd.

Dat betekent dat de club geen goedgekeurde begroting kan indienen bij de KNVB. Of ADO Den Haag überhaupt een begroting heeft ingediend is niet bekend. Directeur Mattijs Manders van ADO was de hele dag niet bereikbaar voor commentaar. Ook Ben Knuppe, tijdelijk voorzitter van de Raad van Commissarissen van de club, wil niets loslaten over de begroting. “Ik bespreek dit niet met de media. Als er nieuws is, dan communiceren wij dat.” Navraag bij de KNVB levert ook niets op. De voetbalbond reageert alleen algemeen: “Begroting moet voor 15 juni 23.59 binnen zijn. In juli communiceren wij de uitkomst.”

Als clubs geen begroting indienen of als de voetbalbond die afkeurt, volgen passende financiële sancties. Eerder dit jaar kreeg ADO 10.000 euro boete, omdat de Haagse club de bond niet tijdig had geïnformeerd over de prangende financiële situatie.