Home Beachvolleybal Geen succes voor beachvolleyballers in Sportcampus

Geen succes voor beachvolleyballers in Sportcampus

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn zaterdag in de kwartfinale van het DELA Beach Open uitgeschakeld. Het als eerste geplaatste Nederlandse koppel won ’s ochtends nog wel van het Tsjechische duo Perusic/Schweiner, maar moest enkele uren later in twee sets het hoofd buigen voor Liamin en Krasilnikov uit Rusland

Met het verlies van de bronzen medaille winnaars van de Olympische Spelen is het contingent Nederlandse koppels bij het beachvolleybaltoernooi in Den Haag gereduceerd tot nul. Brouwer/Meeuwsen was het laatste Oranje koppel nadat vrijdag al twee herenteams in de poulefase waren blijven steken en de drie Nederlandse vrouwenduo’s in de twee tussenronden hadden verloren.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen begonnen de dag goed met een eenvoudige 21-13 en 21-12 zege op de Tsjechische nummer 28 van de plaatsingslijst Ondrej Perusic en David Schweiner. Om 15.00 uur was het in de kwartfinale de beurt aan de als 7e gerankte Nikita Liamin en Vjatsjeslav Krasilnikov om te proberen de topseed pootje te lichten. Onze landgenoten kenden een matige middag waarin het geen moment in de wedstrijd kwam. Tot teleurstelling van het fanatiek meelevende thuispubliek gingen de Russen er met een duidelijke 21-13 en 21-12 overwinning vandoor.