Home Hockey Vrouwen Geen scheepsrecht voor hockeyvrouwen HGC

Geen scheepsrecht voor hockeyvrouwen HGC

Redacteur: Alex ´t Lam, Archieffoto: Marcel van der Looij

Het is Dames 1 van HGC opnieuw niet gelukt om promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. Na de shoot-out nederlaag van vorige week tegen Huizen verloren de Gazellen zaterdag ook de return van de nummer tien van de Hoofdklasse met 2-1. Voor de derde maal in vier jaar tijd strandt de ploeg hiermee in de promotie/degradatie strijd.

HGC moest in en tegen Huizen winnen om de kans op promotie naar de Hoofdklasse op[en te houden. Dan zou zondag een beslissende wedstrijd gespeeld worden op de Roggewoning. Huizen won echter voor de tweede maal in een week tijd van de Haagse ploeg, tot groot verdriet van alles en iedereen van HGC.

Voorsprong
Het begin van het eerste kwart was nog voor de thuisploeg, maar daarna nam HGC het commando over. Dat leidde tot een goede kans voor Floor Borstlap maar zij zag haar backhandschot gestopt worden door Huizen-keepster Robin van den Ende. In het tweede bedrijf kwamen de meiden van coach Robbert-Jan de vos we op voorsprong. De eerste strafcorner van HGC werd door Bernice van Aken ingeslagen, waaruit de verdiende 0-1 kwam.

Gelijkmaker
Lang genieten van de voorsprong konden de Gazellen niet. Vijf minuten later flatste Jasmijn Oliemans van Huizen uit hun eveneens eerste corner de gelijkmakende 1-1. Ondanks deze tegenvaller bleef HGC de beste ploeg met de beste kansen. Luna Fokke kreeg twee grote mogelijkheden op een hernieuwde voorsprong, maar scoren lukte net niet.

Scrimmage
Na rust was Huizen de betere ploeg. De Haagse dames kregen nog wel een strafcorner, die geen treffer opleverde. Aan de andere kant had HGC niet te klagen dat de thuisploeg een aantal scoringsmogelijkheden niet benutte. Twaalf minuten voor tijd viel dan toch de 2-1. Een scrimmage werd de onfortuinlijke Gazellen fataal. Edmée Peijster van Huizen gaf het laatste zetje van wat later het  winnende doelpunt zou blijken. In de slotfase drongen de Hofstedelingen nog fel aan en versierde ook nog drie strafcorners. Helaas slaagde de Overgangsklassser er niet in de gelijkmaker te produceren, waardoor Huizen komend seizoen in de Hoofdklasse mag blijven spelen. Voor HGC wacht er een jaar op het tweede niveau, de nieuw te vormen Promotieklasse.