Home Badminton Finaledag VANDEKOLK Hypotheken Cup bij Drop Shot

Finaledag VANDEKOLK Hypotheken Cup bij Drop Shot

Redacteur: persbericht, Foto (archief): Frank van Leeuwen

Op zaterdag 26 mei vindt in Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag de Finaledag van de VANDEKOLK Hypotheken Cup 2018 plaats. Het bekertoernooi van Badminton Nederland, dat voor de eerste keer wordt georganiseerd in samenwerking met BC Drop Shot en in VANDEKOLK Hypotheken een nieuwe naamgever kent.  

In februari is het bekertoernooi begonnen met 65 Bondscompetitieteams en na 4 voorronden hebben zich uiteindelijk 8 teams geplaatst voor deze Finaledag: 5 Eredivisieteams, twee Eerste en een Tweede divisie team. Naast de bekerwinnaar van vorig jaar, Le Credit Sportif VELO uit Wateringen, hebben ook landskampioen BC Duinwijck en BC Drop Shot, de mede-organiserende vereniging, zich geplaatst voor de Finaledag. Leuk om te vermelden is dat Nederlands kampioen Mark Caljouw voor BC DKC uit Den Haag in actie zal komen.

Tijdens de Finaledag op 26 mei worden zowel de kwartfinales, de halve finales als de finale gespeeld. Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur: kwartfinales

BC DKC 1 – BC Amersfoort 1

BC Drop Shot 1 – BC Smashing 2

BC Smashing 1 – Le Credit Sportif VELO 1

Le Credit Sportif VELO 2 – BC Duinwijck 1

14.00 uur: halve finales

17.00 uur: finale

Ga voor het speelschema en de uitslagen naar: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/drawsheet.aspx?id=C7CEB393-55A1-49F2-BC36-FD62522E2B92&draw=17

 

Rikkert Suijkerland over de deelname van Le Credit Sportif VELO: “We zijn er trots op met 2 teams deel te nemen aan de finaledag. Met elkaar gaan we er, in een ongetwijfeld gave ambiance bij Drop Shot, een feestje van maken.”

 

Iedere wedstrijd bestaat uit maximaal 5 partijen: 1 mannendubbel, 1 vrouwendubbel, 1 mannenenkel, 1 vrouwenenkel en 1 gemengddubbel.